AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sakallı Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya (instant)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurtanın akı ( Sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı un
Arasına :
Labne peynir / beyaz peynir ( sürülebilir kıvamda )
Üzerine :
2 yumurtanın sarısı
1-2 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
Maya aktifleşince hamur için gerekli materyalleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan eşit bezeler alarak tepsiye diziyoruz ve yumurta sürüyoruz üstüne.
5- 10 dk tepsi mayası aldıktan sonra 180 derece fırında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan poğaçaları ortadan yarım keserek ortasına peynir sürüp kapatıyoruz ve etrafına da sürüyoruz daha sonra da maydanoza batırıyoruz. Afiyet olsun
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst