- Konu Yazar
- #1
Sahurda diş fırçalamadan oruç tutulur mu?
Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur.Imsak ezanı okunurken diş fırçalanır mı?
Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.” Diyanetin bu açıklamasına göre oruçluyken diş fırçalanmasında bir sakınca yoktur.Dişleri temizlemek orucu bozar mı?
Dişleri temizlemek orucu bozar mı?DİŞ TEMİZLETMEK ORUCU BOZAR MI? Sırf diş tedavisi sebebi ile oruç bozulmaz. Tedavinin ağrısız gerçekleşmesi için yapılan enjeksiyonlar da beslenme amacı taşımadığı için orucu bozmazlar.
Oruçluyken diş nasıl fırçalanır?
Oruçluyken diş nasıl fırçalanır?ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALANIR MI? DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? Diyanetin yaptığı açıklamaya göre, boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozmamaktadır. İlaveten, diş macununun ya da suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.
Ramazanda ne zaman diş fırçalanır?
Diş fırçalamak orucu bozmaz. Ancak diş fırçalama işlemi sırasında kullandığımız diş macunu veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulabilir ve kazası gerekir. Riske atmak istemiyorsanız imsaktan önce ve iftardan sonra dişlerin fırçalanması en uygunu olacaktır” diyor.El yalamak orucu bozar mı?
Parmak emmek orucu bozmaz. Ancak, parmak üzerinde herhangi bir yiyecek varsa ve bu şekilde emilirse bu durumda oruç bozulur.Elini ağzına koymak orucu bozar mı?
Elini ağzına koymak orucu bozar mı?Ağza girip yutulan bir şeyin, az veya çok olmasının önemi yoktur. Bir damla ilaç veya bir damla su, isteyerek yutulursa oruç bozulur, kefaret de gerekir. Abdest alırken istemeden yutulursa kefaret gerekmez, çünkü bunda kasıt yoktur.
Ağızda yemek kalıntısı abdesti bozar mı?
Ağızda yemek kalıntısı abdesti bozar mı?Bir şey yiyip içmek. Namaza durduktan sonra ağza alınıp yenen şey susam tanesi kadar da olsa namazı bozar. Fakat namaz öncesinde yediği bir şeyden dolayı dişleri arasında kalan bir şeyi yutmak namazı bozmazsa da büyük küçük bir şeyi çiğnemek, ağzında gevelemek namaza aykırı olduğu için namazı bozar.