AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sahte diploma e devlette gorunur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sahte diploma e devlette görünür mü?​

Son yıllarda yaşanan sahte diploma skandallarının önüne geçmek amacıyla e-Devlet ve YÖK’ün ortak girişimiyle ‘Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’ 2016 yılından beri hizmet veriyor. İşte, diploma sorgulama ekranı… e-Devlet diploma doğrulama sayfası aracılığıyla sahte üniversite diplomaları tespit edilebiliyor.
Orjinal üniversite diploması nasıl alınır?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
E devletten diploma görülür mü?
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası ☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.

Diploma özel belge mi resmi belge mi?​

Diploma da geçerliliği olan resmi bir belge olduğu için bu tanıma girmektedir. Ancak sahte belge veya diplomayı tanımlarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus belgenin inandırıcı ve ikna edici olmasıdır.
Üniversite diploması ücretli mı?
Aslını verirseniz ceza durumu oluşabilir. Noter onaylı Üniversite diploması fiyatı 500 TL dir. Noter onaysız üniversite diploması fiyatı 400 TL dir.
E devlet eğitim bilgileri nasıl güncellenir?
e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir
- Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız.
- Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz.
- Bildirimin Gönderilmesi.

Diplomam Yöksise kayıtlı mı?​

Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS’deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index adresinde yer alan “YÖKSİS Bilgilerim” menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Geri