- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sahne genişliği ne kadar olmalı?
SAHNESofita yüksekliği nedir?
Sahne boşluğunun üstünde sahne mekanik sistemlerin makaralarının, motor-redüktörlerinin, bağlantı halatlarının ve sistemlere ait diğer donatıların bulunduğu tesisat galerisidir. İçinde bir insanın dolaşabileceği yükseklikte yapılır.Konserde Backstage ne demek?
sahne arkası anlamına gelen terim. sanatçıların yatak odası kıvamında mahrem ve gizli olması gereken yeriyken yurdumuzda konserlerde sanatçıların ve çalışan ekiplerin arkadaşlarının konser günlerinde toplanma yeri olarak kullandıkları, yemenin içmenin bedava olduğu süper mekandır.
Konuşma için en çok hangi tip salonlar tercih edilir?
olarak da optimum çınlama süresi sağlanabilmektedir. Konuşma amaçlı salonlarda genellikle alçak tavanlı hacimler tercih edilirken, konser salonlarında biraz daha yüksek tavanlı hacimler çınlama süresi açısından tercih edilmektedir.
Sahne arkasında neler olur?
Sahne arkasındaki son yerler, gösteri esnasında kullanılan tüm ekipmanların ve unsurların bakımı içindir. Kostüm odası kostümlerin yapıldığı ve saklandığı alanın yanı sıra kostüm departmanı için kullanılan genel bir terimdir.Sofita ne işe yarar?
“dekor perdesi” anlamını taşır. sahne üstündeki ızgaraların bulunduğu kesim. bir nev’i sahne üzerindeki köprüdür. her iki taraftan merdivenle çıkılabilmesi sebebiyle oyun sırasında sahneden geçişlerde de kullanılır.Sahne Sofita nedir?
Tiyatro sahnesinde dekorların hareket etmesini sağlamak için yapılmış parmaklıklı tavan.
Backstage fotoğraf nedir?
Türkçe karşılığı “sahne arkası” olan backstage, çekim aşamalarında arka planda yapılan çalışmaları, kulis hazırlıklarını, kıyafet ve makyaj uygulamalarını içerir. Bir çekimin en önemli ayağı olan backstage, çalışmanın ne kadar kaliteli olacağının da göstergesidir.
Sahne arkası ne demek?
Backdrop Sahne Arkası, Organizasyon, tanıtım, reklam ve etkinliklerinde sıkça kullanılan bir üründür. Backdrop sahne arkaları metal karkas üzerine vinil germe olarak yapılmaktadır. Özel ölçülerde üretilebilen bir ürün olan bakdrop sahne arkası hemen hemen bütün sektörler tarafından tercih edilmektedir.Akustik salon nedir?
Konferans salonu akustik ses yalıtımını sağlamak için yapılan akustik duvar kaplama uygulamaları sesin salon içerisinde yankı yapmamasını, salonda oluşan gürültünün salon dışına çıkmasını, salon dışında oluşan seslerin salon içerisinden duyulmaması için yapılır.Akustiğin önemi nedir?
Akustiğin Önemi ve Standartlar Akustiğin önemini, az sayıda iç mekan bir eğitim alanında olduğu kadar doğru gösterebilir. Çünkü bir eğitim-öğretim alanında, akustik koşulların, öğrenim faaliyetlerini kolaylaştırması beklenir. Bu süreci zorlaştırması, engellemesi ya da sağlığı olumsuz yönde etkilemesi değil.
Tiyatroda arka sahne ne demek?
Ön sahnenin gerisindeki sahne düzeyine verilen ad. Ana sahnenin gerisinde bulunan oyun alanı.
Tiyatro sahne arkası ne denir?
Kondüvit: Sahne arkasını düzenleyen kişi. Tiyatro oyunlarında, rol sırası gelenlere sahneye çıkmalarını anımsatan kişi. Kondüvit daha ziyade kabalık kadrosu olan oyunlarda ihtiyaç duyulan bir görev olduğu gibi kimi oyunlarda sahne amirliği ve kondüvitliği tek kişi de üstlenebilir.Sofita ne demek?
Tofisa ne alırsan 29 tl?TESETTÜR NE ALIRSAN 29.90 TL Şok, şok, şok… Tesettür giyimde tek fiyat 29.90 TL ürünler tofisa.com’da sizleri bekliyor. Tesettür giyimin kampanyalı adresinden bu fırsatı kaçırmayın.