AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sahit mahkemeye gitmezse cezasi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şahit mahkemeye gitmezse cezası var mı?​

Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kalabilirsiniz.
Evde psikolojik şiddet gören kadın ne yapmalı?
Şiddet uygulayan kişiyle aynı evde yaşıyorsak; bu kişinin evden uzaklaştırılması için bize en yakın karakola, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM), Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Aile Mahkemelerine başvurabiliriz. 6284 Sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a göre; medeni …

Gitmezsem Ne Olur? Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmemeniz durumunda hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kılınacaksınız.
Tanıklık etmek sicile işlenir mi?
İstisnai durumlar haricinde tanıklık yapılması zorunludur. Tanıklık yapan kişilerin sicilinde bu konuda herhangi bir işlem yapılmaz. Ancak yalancı tanıklık ve şahitlik etmek ve bu durumun tespit edilmesi halinde bu durum sicile işleyecektir.

Tanık beyanı hükme esas alınır mı?​

Tanık Koruma Kanunu’nun 9/8. maddesine göre gizli tanık beyanı tek başına hükme esas alınamaz. Özellikle mahkumiyet kararı, ek başka delil olmadıkça, yalnızca gizli tanık beyanı esas alınarak verilemez. Dinlenen gizli tanığın birden fazla olmasının da önemi yoktur.
Bir şahit mahkemeye gitmezse ne olur?
Gitmezsem Ne Olur? Tanıklık için adliyeye gitmezseniz polis ya da jandarma zoruyla götürülebilir ve gitmemeniz halinde bundan doğan masrafları ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Tanık mazeret bildirebilir mi?
Mazereti olan ve mazeret dilekçesi sunacak olan tanık, mazeretinin ne olduğunu bu dilekçede açıkça belirtmeli ve varsa delil sunmalıdır. Örneğin; hasta ve raporlu ise raporunu mahkemeye sunmalıdır.

Tanık olarak ifade vermek sicile işler mi?​

Bu durum sabıka (adli sicil) kaydınıza işlenir. Yalan söylediğiniz sonradan anlaşılırsa önceki mahkeme kararı geçersiz sayılıp yeniden yargılama yapılabilir. Hapis cezası dışında karşı tarafın tazminat talebiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.
Tanıklık sicili bozar mı?
Tanık olmanız durumunda yalancı şahitlik yapmamanız halinde bunun sicilinize herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Tanıklığa yönelik giderlerinizi ise talep etmeniz mümkündür.
Tanık beyanı iz midir?
Delil serbestisi denince akla ilk olarak ceza muhakemesinde tanık beyanının delil değerine sahip olması gelir. Oysa medeni muhakemede tanık dinlenmesi bir kaç istisna dışında mümkün değildir. Şüphesiz delil serbestisinin olması ceza muhakemesinde bir ispat kolaylığı sağlamaktadır.

Tanık beyanı nasıl yazılır?​

Tanık …………….. haftada bir kez çalışma saatinin 2-3 saat uzadığını beyan etmiştir. Davacı tanıklarından …………….. ise tüm çalışma dönemi boyunca mesainin 3 -5 kez uzadığını beyan etmiştir. Davacı yan dava dilekçesinde ne kadar süre ile fazla çalışma yapıldığını belirtmemiştir.
Tanık delil sayılır mı?
Tanık beyanının ispat kuvveti, olayı temsil etme yeteneği ile doğru orantılıdır. Olayı bizzat gören kişinin kolluğa gelerek anlatımda bulunması –bu beyanı değerlendirmeye yetkili merci önünde verilmediğinden- tanık beyanı niteliği kazanamaz ve tanık beyanı delili kapsamına da girmez.
Tanık olarak gitmezsek ne olur?

Tanık mazeret dilekçesi nasıl verilir?​

Tanık olarak ilk mahkemeye gitmezse ne olur?
 
Geri
Üst