- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Şahıs fatura kesebilir mi?
Şahıs şirketleri de gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu anonim ve limited şirketler içerisinde değerlendirilir. Bu sayede şahıs şirketleri fatura kesmeye haizdir. Şahıs şirketleri fatura keserken kağıt fatura olabildiği gibi e-fatura da kullanabilirler.Avukat fatura kesebilir mi?
Avukatlar aldıkları bu para için davayı kazanana serbest meslek makbuzu düzenler ve makbuzda alınan tutar üzerinden KDV hesaplayıp ayrıca gösterirler.
5000 TL fatura sınırı KDV dahil mi?
Eczanelerimiz tarafından 01/01/2020 tarihinden itibaren satış yaptığınız vergi mükelleflerine, düzenleyeceğiniz fatura tutarı KDV dahil 5.000,00 TL’yi aştığı takdirde, faturanın kullandığınız fatura cildinden kağıt olarak düzenlenmesi yasaklanmıştır. (5.000,00 TL altı faturalar normal fatura cildinden düzenlenecektir.)5000 TL üzeri fatura nasıl kesilir?
GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) Sisteminden Yapabilirsiniz.
- E-Fatura’ya Geçebilirsiniz. 5.000 TL ve üzeri fatura kesiyorsanız eğer entegratör firmanın uygulamasını kullanabilirsiniz.
- GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) Sisteminden Yapabilirsiniz.
An itibariyle bu limit Türk Ticaret Kanunu’nun 580. maddesi uyarınca 10.000,00 TL’dir.
Herkes fatura kesebilir mi?
E-arşiv faturası herkese kesilebilir. İsterseniz mail atabilirsiniz isterseniz bastırıp verebilirsiniz. Size kalan fatura nüshasını da kağıt ortamında saklamak zorunda değilsiniz.
Avukat makbuzu kime keser?
a) Vekalet ücretinin, borçlu (davayı kaybeden) tarafından, doğrudan avukata ödendiği durumlarda, avukat tarafından serbest meslek makbuzunun borçlu (davayı kaybeden) adına düzenlenmesi gerekmektedir.2021 fatura düzenleme sınırı KDV dahil mi?
Söz konusu limitler KDV dahil tutarlar olup, KDV dahil tutarların bu hadleri geçmesi durumunda (örneğin 2021 yılı için 1.500 TL veya üzeri olması durumunda) fatura düzenleme zorunluluğu söz konusu olmaktadır.