AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sahin Bey hangi bolgede savasti?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.451
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şahin Bey hangi bölgede savaştı?​

Şahin Bey 1877`de Gaziantep`de doğmuştur. Asıl adı Mehmed Said`dir.1899`de Yemen`e er olarak giden Mehmed Said, Yemen cephesinde gösterdiği muvaffakiyet ve kahramanlık üzerine başçavuş olmuştur. Antepli Şahin Bey İstiklâl Harbinin aziz şehitlerinden dir.

Kurtuluş Savaşı kimlerle savaştık?​

Peki Kurtuluş Savaşı’nda kimlerle savaştık? Bu soruyu detaylıca açıklamadan önce, kısaca cevaplamakta fayda vardır. Kurtuluş Savaşı’nda, Doğu cephesinde Ermeniler ile; Güney cephesinde Fransızlar ve Ermeniler ile; Batı cephesinde ise Yunanlılar ile savaşılmıştır.

Kurtuluş Savaşı nerede ve ne zaman?​

Kurtuluş Savaşı nerede ve ne zaman?
Türk Kurtuluş Savaşı
Tarih | 19 Mayıs 1919 – 11 Ekim 1922 (Ateşkes) 24 Temmuz 1923 (Barış)
Bölge | Anadolu, Güneybatı Kafkasya, Yukarı Mezopotamya ve Doğu Trakya
Sonuç | Ankara Hükûmeti’nin kesin zaferi Osmanlı saltanatı sona erdi. Müslüman ve Ortodoks nüfus mübadele edildi. Lozan Antlaşması imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Şahin Bey kimdir 4 sınıf?​

ŞAHİN BEY (1890 – 1920), Asıl adı Mehmed Said olan Şahin Bey 1890 yılında Antep’te doğdu. Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara karşı girişilen Antep direnişinde ünlendi. İköğrenimini Antep’de gördü. Rüştiye’yi yarıda bırakarak derici amcasını yanında çalıştı.

Tayyar Rahmiye hangi ilde mücadele etti?​

RAHMİYE HATUN (TAYYAR RAHMİYE Osmaniye’nin Kaziyeler Köyü’nden olan Rahmiye Hanım 9Tümenin 1920 yılında Fransızlar ile yaptığı muharebeye müfrezesiyle katılmıştı Başlıca görevi, keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmaktı Osmaniye yakınındaki demiryolu tünelini o patlatmıştı ve bölgedeki düşmanın cephane ikmalini …

Kurtuluş Savaşı nerede bitti?​

Kurtuluş Savaşı nerede bitti?
Kurtuluş Savaşı fiili olarak 11 Ekim 1922 tarihinde Mudanya Ateşkes Antlaşması’nın imzalanması ile sona ermiştir. Bu açıdan bakıldığında, Kurtuluş Savaşı’nın Mudanya’da son bulduğu kabul edilmektedir.
Kurtuluş Savaşı ne zaman kazandık?​
Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Atatürk’ün önderliğinde başladı. Türk milletinin dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği bir mücadele olup 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi ile son bulmuştur.
Şahin Bey kimdir kısa bilgi?​
Asıl adı Mehmet Sait olan Şahin Bey, 1877 yılında Gaziantep’te doğdu. Henüz 22 yaşında ilk defa Yemen’e asker olarak gitti ve Yemen’de başçavuş rütbesine kadar yükseldi. 1911 yılında da Trablusgarp Savaşı’na gönüllü olarak katılım sağladı ve ardından Balkan Savaşları dahilinde Çatalca Cephesi’nde görev yaptı.

Milli Mücadelede Şahin Bey ne yapmıştır?​

Milli Mücadelede Şahin Bey ne yapmıştır?
Şahin Bey, Kilis-Antep yolunun savunmasını üstlenerek Antep’in savunmasına katkı sağlamak için milis güçlerini organize ederek Antep Savunması kapsamında 1920 yılı başlarından itibaren Fransız güçlerine karşı mücadeleye başlamıştır.

Rahmiye ne zaman öldü?​

5 Ağustos 1920Tayyar Rahmiye / Ölüm tarihi

Gördesli Makbule Milli Mücadele döneminde hangi cephede mücadele etti?​

Gördesli Makbule Hanım (1902, Gördes, Manisa – 17 Mart 1922, Akkocalı, Akhisar) Türk Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve çevresini işgal eden Yunanlarla savaşırken ölen Türk kadınıdır.
 
Şahin Bey, Gaziantep'te doğmuş ve Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynamış bir kahramandır. Asıl adı Mehmed Said olan Şahin Bey, Yemen'e giderek cephe de gösterdiği başarıyla başçavuş olmuştur. Antep savunmasında Fransızlara karşı kahramanca mücadele vermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın aziz şehitlerinden biri olarak hatırlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı, 19 Mayıs 1919 ile 11 Ekim 1922 tarihleri arasında sürmüş, ardından 24 Temmuz 1923'te Lozan Antlaşması ile sona ermiştir. Bu savaşta Türk milleti, Doğu cephesinde Ermeniler, Güney cephesinde Fransızlar ve Ermeniler, Batı cephesinde ise Yunanlılar ile mücadele etmiştir.

Şahin Bey, Kurtuluş Savaşı sürecinde Antep'in savunmasına katkı sağlamak amacıyla milis güçlerini organize ederek Fransız güçlerine karşı mücadele vermiştir. Özellikle Kilis-Antep yolunun savunmasında önemli bir rol üstlenmiştir.

Rahmiye Hatun, Osmaniye'nin Kaziyeler Köyü'nden olup 1920 yılında Fransızlarla yapılan muharebeye katılmış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ölüm tarihi olarak 5 Ağustos 1920 verilmektedir.

Gördesli Makbule Hanım ise Türk Kurtuluş Savaşı'nda, İzmir ve çevresini işgal eden Yunanlarla mücadele ederken şehit düşen bir Türk kadınıdır. Kahramanlıklarıyla hatırlanmaktadır.
 
Geri
Üst