AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sahil guvenlik nasil bir meslek?

Editör

Yeni Üye

Sahil güvenlik nasıl bir meslek?​

Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş ve kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemekle görevli ve yetkilidir.

Sahil güvenlik kaç yıl?​

Sahil güvenlik kaç yıl?
İlk yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir.

JSGA bitirince ne olunur?​

JSGA bitirince ne olunur?
Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’nden mezun olan subaylar, ülkenin emniyet ve asayişin sağlanmasında temel rolü oynayan Jandarma Genel Komutanlığı’nın yönetim kademelerinde görev almaktadır. Öğrencilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.

Sahil Güvenlik branşları nelerdir?​

Sahil Güvenlik personeli uçucu ve kurbağa adamlar olmak üzere; subay, astsubay, uzman, öğrenci, sivil memur ve işçilerden oluşmaktadır….
Sahil Güvenlik Komutanlığı
Sınıfı | Sahil Güvenlik
Tipi | Genel kolluk kuvveti
Görevi | Emniyet, asayiş ve kamu düzeni Adli kolluk hizmetleri

Sahil güvenlik neye bağlı?​

Sahil güvenlik neye bağlı?
Sahil Güvenlik Komutanlığı; 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 25 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca alınan karara istinaden silahlı bir genel kolluk kuvveti olarak doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.

JSGA nedir kimler başvurabilir?​

JSGA nedir kimler başvurabilir?
Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

JSGA yüksek lisans ne işe yarar?​

MADDE 5 – (1) Lisansüstü eğitimin amacı; Jandarma Genel Komutanlığı personelinin statü, branş ve ihtisas özellikleri esas alınarak, göreve ilişkin mesleki bilgisini geliştirmek ve uzman personel yetiştirmektir.

Sahil güvenlik idari olarak nereye bağlı?​

Sahil güvenlik idari olarak nereye bağlı?
ifade eder. MADDE 4- (1) Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bakanlığa bağlıdır.

Sahil güvenlik, deniz güvenliğini, deniz emniyetini sağlamak ve suç işlenmesini önlemekle görevli bir kurumdur. Sahil Güvenlik Komutanlığı, genel kolluk kuvveti olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Sahil Güvenlik personeli, subay, astsubay, uzman, öğrenci, sivil memur ve işçilerden oluşmaktadır.

Sahil Güvenlik Akademisi'nden mezun olanlar, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde emniyet ve asayişin sağlanmasında önemli roller üstlenmektedir. Akademide toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın idari olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlı olduğunu belirtmek gerekir.

Sahil Güvenlik Akademisi'ne başvuruda bulunmak için lise veya lise dengi meslek okulu mezunu olmak ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yabancı ülke lise mezunu olmak gerekmektedir. Akademi, öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını devlet tarafından karşılanmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli için lisansüstü eğitim, mesleki bilgiyi geliştirmek ve uzman personel yetiştirmek amacıyla yapılmaktadır. Sahil Güvenlik bünyesinde farklı branşlarda çalışan personeller bulunmaktadır, örneğin uçucu ve kurbağa adamlar gibi.

Bu bilgiler ışığında, sahil güvenlik mesleğinin önemli ve çeşitli sorumluluklar gerektiren bir meslek olduğunu söyleyebiliriz.

Geri