AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sahil Guvenlik fakultesi kac yil?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sahil Güvenlik fakültesi kaç yıl?​

İlk yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir.

Sahil Güvenlik hangi bölümden alıyor?​

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi (JSGA) 2021 TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alacak. Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak.
Sahil Güvenlik Kadın alıyor mu?
Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına aşağıda belirtilen branşlarda Meslek Yüksek Okullarının önlisans bölümünden sözleşmeli erkek ve kadın astsubay temini yapılacaktır.
JSGA mezunları ne iş yapar?
Meslek Yüksek Okulu (MYO), Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarının görev ve sorumluluklarına uygun olarak, ön lisans düzeyinde bilgi ve beceriye sahip, mezuniyet sonrası meslekî gelişim programlarında belirtilen eğitim ve öğretimi izleyebilecek nitelikte muvazzaf astsubay yetiştirmek ile görevlidir.

Sahil Güvenlik kaç puan?​

(2) Dış kaynaktan başvuran adaylar için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği kapsamındaki SUEM başvurusuna esas KPSS taban puanı 70 (yetmiş), KPSS puan türü P4, ALES taban puanı 70 (yetmiş), ALES puan türü eşit ağırlık olarak belirlenir.

Sahil Güvenlik KPSS istiyor mu?​

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları b. İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS’ye girmiş olmak. c. Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.
JSGA hangi bölümler var?
Enstitü bünyesinde teşkil edilen beş Ana Bilim Dalı (Suç Araştırmaları, Güvenlik Yönetimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası Güvenlik ve Terörizm, Deniz Emniyeti ve Güvenliği) ile akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.
JSGA subay ne iş yapar?
Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’nden mezun olan subaylar, ülkenin emniyet ve asayişin sağlanmasında temel rolü oynayan Jandarma Genel Komutanlığı’nın yönetim kademelerinde görev almaktadır. Öğrencilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.

Damyo kaç puan?​

Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokulları için YKS-TYT puanı 210,000 (ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş) ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için YKS-TYT puanı 150,000 (ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş) taban puan olarak belirlenmiştir.

Geri