AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sahibine ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sahibine ne demek?​

Türkçe sözcük, Çekimli ad halinde sahip sözcüğünün belirtme hâli — 3. tekil şahıs sahiplik şekli anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan sahibi kelimesi Heceleme: sa·hi·bi anlamındadır. Sahibi kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

Sahibe ne denir?​

Herhangi bir şey üzerinde mülkiyeti olan kadın. Osmanlıca’da yazılışı: sâhibe. İye, sahip.
Bir şey mi bir şey mi?
“Bir şey” Doğru Yazılışı Türk Dil Kurumu’nun sitesindeki sözlükten arama yapıldığı zaman, kelimenin; “bir şey” biçiminde yazıldığı ortaya çıkmaktadır. Yani Türk Dil Kurumu’nun esas alındığı imla kurallarına göre, kelimenin doğru yazım şekli; “bir şey” biçimindedir.
Düşey olarak ne demek?
Düşey kelimesi, şakuli, yer çekimi doğrultusunda olan anlamına gelir.

Tevazu sahibi olmak ne demektir?​

Tevazu sahibi olmak: Kendisinde bulunan maddi ve manevi değerlerden yoksun olan kişilere karşı haksızlık yapmama, mevki ya da mal varlığı ile kendini diğerleri ile kıyaslamama.

Sahibe ne demek Ekşi?​

sahipin kadin olani.
Ki nasıl yazılır TDK?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.
TDK şey nasıl yazılır?
“Şey” sözcüğü daima ayrı yazılır, asla bitişik yazılmaz. Şey neden her zaman ayrı yazılır diye merak ediyorsanız işte yanıtı: “Şey”, “eşya” sözcüğünün tekil halidir. “Eşya” sözcüğü diğer sözcüklerle bitişik yazılmadığı gibi, “şey” sözcüğü de başka sözcüklerle bitişik yazılmaz.
Düşey: Yerçekimi doğrultusunda olan. Dikey: Dik açı oluşturan.
1-Düşey doğrultu : Yeryüzünün herhangi bir O noktasındaki yerçekimi doğrultusudur (ZN doğrultusu). 2-Yatay doğrultu : O noktasındaki düşey ZN doğrultusuna dik olan doğrudur. O noktasında sonsuz sayıda doğrultu vardır (OA ve OB doğruları). 3-Yatay düzlem : Düşey doğrultuya O noktasında dik olan düzlemdir (R düzlemi).
 
Geri
Üst