SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Şahane Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
İç harcımız
Yarım kg kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Tatlı pul biber
Pul biber
1 adet soğan
Mantının sosu
1 adet sarımsak
Yoğurt
Şahane Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evet artık unumuzu yoğurma kabına alalım. Ortasını bir delik açalım.
İçine yumurtamızı ,tuzumuzu ekleyelim suyunu da azar azar dökerek hamurumuzu karıştıralım .Hamurumuz sert bir hamur olacak çok yumuşak da olmayacak.
Hamurumuz yoğurulduktan sonra kenara koyalım.
Şimdi iç harcımıza başlayalım.Yarım kilo kıyma 1 adet soğan ,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ,1 tatlı kaşığı tatlı pul biber ,1 tatlı kaşığı tuz isteyen daha fazla baharat koyabilir.
İç harcımızı güzelce yoğuralım. Kenara koyalım.
Dinlenmiş olan hamurumuz 2 yumak ayıralım benim hamurum 2 yumak oldu.
Önce merdane sonra oklava yardımı ile güzelce açalım.İnceliğine bakalım.
İnceliği tamam sa kareler halinde küçük küçük keselim.
Kıymalarımızı küçük küçük paylaştıralım.
Sonra kapatalım unlanmış tepsimize dizelim.
Bittikten sonra sürecimiz suyu ocağa koyalım.
Tenceredeki suyumuz kaynayınca yarım yemek kaşığı tuz içine katalım.
Mantılarımızı tencereye alalım.
Suyumuz kaynadığı için mantılarımızda 10- 15 dakika içerisinde kaynayacaktır suyun üstüne çıktı vakit piştiğini anlayacaksınız çıkartıp yoğurtlu sarımsaklı servis edebilirsiniz.
Not :hamur lütfen yumuşak olmasın çok çok ta sert olmasın poğaça hamurundan birazcık sert olacak tabi undan una da fark ediyor verdiğim ölçüler tam oldu.
Şahane Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
İç harcımız
Yarım kg kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Tatlı pul biber
Pul biber
1 adet soğan
Mantının sosu
1 adet sarımsak
Yoğurt
Şahane Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evet artık unumuzu yoğurma kabına alalım. Ortasını bir delik açalım.
İçine yumurtamızı ,tuzumuzu ekleyelim suyunu da azar azar dökerek hamurumuzu karıştıralım .Hamurumuz sert bir hamur olacak çok yumuşak da olmayacak.
Hamurumuz yoğurulduktan sonra kenara koyalım.
Şimdi iç harcımıza başlayalım.Yarım kilo kıyma 1 adet soğan ,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ,1 tatlı kaşığı tatlı pul biber ,1 tatlı kaşığı tuz isteyen daha fazla baharat koyabilir.
İç harcımızı güzelce yoğuralım. Kenara koyalım.
Dinlenmiş olan hamurumuz 2 yumak ayıralım benim hamurum 2 yumak oldu.
Önce merdane sonra oklava yardımı ile güzelce açalım.İnceliğine bakalım.
İnceliği tamam sa kareler halinde küçük küçük keselim.
Kıymalarımızı küçük küçük paylaştıralım.
Sonra kapatalım unlanmış tepsimize dizelim.
Bittikten sonra sürecimiz suyu ocağa koyalım.
Tenceredeki suyumuz kaynayınca yarım yemek kaşığı tuz içine katalım.
Mantılarımızı tencereye alalım.
Suyumuz kaynadığı için mantılarımızda 10- 15 dakika içerisinde kaynayacaktır suyun üstüne çıktı vakit piştiğini anlayacaksınız çıkartıp yoğurtlu sarımsaklı servis edebilirsiniz.
Not :hamur lütfen yumuşak olmasın çok çok ta sert olmasın poğaça hamurundan birazcık sert olacak tabi undan una da fark ediyor verdiğim ölçüler tam oldu.
Şahane Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı