Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) İçin Malzemeler
️1 kilo 200 gram yeşil kabak (5 adet)
️4 orta uzunluk kalın havuç
️5 adet sivri biber
️2 adet iri kapya biberi
️2 orta uzunluk kuru soğan
️5 yemek kaşığı zeytinyağ
️1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
️4 adet m uzunluk yumurta
️400 ml süt
️6 yemek kaşığı zeytinyağ
️7 dolu yemek kaşığı un
️1 paket kabartma tozu
️2-3 tutam kıyılmış dere otu
️yarım tatlı kaşığı tuz
️yarım tatlı kaşığı karabiber
️100 gram rende kaşar
Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri fotoğrafımda gördüğünüz üzere doğrayalım. Geniş derin bir tava içine zeytinyağı alıp üzerine havucu ekleyip 2-3 dk kavuralım.
Üzerine soğan ve biberleri ekleyip 3 dk daha kavurmaya devam edelim. Sonra kabakları ek edelim. Tuzunu katıp 5-6 cins karıştıralım ve kapak örtüp orta ateşte 7 dk pişirelim.
Sebzeler bir kenarda kapağı kapalı beklerken bizde sosunu hazırlayalım. Yumurtayı bir kapta karıştıralım üzerine sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
Sırayla tüm malzemeyi (Kaşar peyniri hariç) katıp tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Sebzemizi yağlanmış fırın kabımıza boşaltalım üzerine bayaa akışkan kıvamdaki sosunuzu gezdirelim.
Kaşar rendemizi serpip evvelden ısınmış alt üst ayar 180 derece fırının alttan ikinci rafında 25-30 dk peynir kızarana kadar pişirip gerisine servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı
️1 kilo 200 gram yeşil kabak (5 adet)
️4 orta uzunluk kalın havuç
️5 adet sivri biber
️2 adet iri kapya biberi
️2 orta uzunluk kuru soğan
️5 yemek kaşığı zeytinyağ
️1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
️4 adet m uzunluk yumurta
️400 ml süt
️6 yemek kaşığı zeytinyağ
️7 dolu yemek kaşığı un
️1 paket kabartma tozu
️2-3 tutam kıyılmış dere otu
️yarım tatlı kaşığı tuz
️yarım tatlı kaşığı karabiber
️100 gram rende kaşar
Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri fotoğrafımda gördüğünüz üzere doğrayalım. Geniş derin bir tava içine zeytinyağı alıp üzerine havucu ekleyip 2-3 dk kavuralım.
Üzerine soğan ve biberleri ekleyip 3 dk daha kavurmaya devam edelim. Sonra kabakları ek edelim. Tuzunu katıp 5-6 cins karıştıralım ve kapak örtüp orta ateşte 7 dk pişirelim.
Sebzeler bir kenarda kapağı kapalı beklerken bizde sosunu hazırlayalım. Yumurtayı bir kapta karıştıralım üzerine sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
Sırayla tüm malzemeyi (Kaşar peyniri hariç) katıp tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Sebzemizi yağlanmış fırın kabımıza boşaltalım üzerine bayaa akışkan kıvamdaki sosunuzu gezdirelim.
Kaşar rendemizi serpip evvelden ısınmış alt üst ayar 180 derece fırının alttan ikinci rafında 25-30 dk peynir kızarana kadar pişirip gerisine servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı