Şahane Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık buğday yahut mısır nişastası
1 adet şekerli vanilin
İsteğe nazaran fındık, antep fıstığı
Şahane Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi yıkadıktan sonra tenceremize alalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim.
Pirinçler pişince üzerine sütümüzü ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca nişastamızı bir kapta yarım bardak sütle açıp ekleyelim. Ağırlaşma olacaktır.
Şekerimizi ve şekerli vanilinimizi ek edip 5 dk kaynatalım.
Fırın tepsimize güveçlerimizin yarısına denk gelecek biçimde su koyalım.
Güveçlerimizi eşit ölçüde dolduralım. (6 adet güveç doldurdum).
Fırınımızın üst ayarında 180 derecede 3 dk pişirelim. Üstü kızarınca fırından alalım.
Soğuduğunda üstüne fındık ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun
Şahane Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık buğday yahut mısır nişastası
1 adet şekerli vanilin
İsteğe nazaran fındık, antep fıstığı
Şahane Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi yıkadıktan sonra tenceremize alalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim.
Pirinçler pişince üzerine sütümüzü ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca nişastamızı bir kapta yarım bardak sütle açıp ekleyelim. Ağırlaşma olacaktır.
Şekerimizi ve şekerli vanilinimizi ek edip 5 dk kaynatalım.
Fırın tepsimize güveçlerimizin yarısına denk gelecek biçimde su koyalım.
Güveçlerimizi eşit ölçüde dolduralım. (6 adet güveç doldurdum).
Fırınımızın üst ayarında 180 derecede 3 dk pişirelim. Üstü kızarınca fırından alalım.
Soğuduğunda üstüne fındık ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun
Şahane Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı