Sahanda yumurta nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
197.045
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sahanda yumurta nasıl yapılır?​

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Tavada yumurta nasıl pişirilir?​

Tavada Yumurta Nasıl Yapılır? | YAPILIŞI:
- Yumurtaları yıkıyoruz.
- Yumurta tavasında tereyağını eritiyoruz.
- Tereyağının yanmaması için yağın içine 1 çimdik tuz ekliyoruz.
- Ocağın altını kısıp yumurtaları dağıtmadan tavaya kırıyoruz.
- Kısık ateşte yumurtaların beyazı pişene kadar bekliyoruz.
Tereyağında yumurta nasıl pişirilir?
Tereyağlı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını yumurta tavamıza alalım, erir erimez yumurtaları önce bir tabağa kıralım.
- Sonra da tavaya aktarıp tereyağında yavaş yavaş pişirelim.
- Beyazları pişince hafif çatalla sağ sol yapıp dağıtalım ve sarılarını da pişirip servis tabağına alalım.
1 adet tereyağlı yumurta kaç kalori?
Tavada Yumurtanın 100 gramında 220 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 55 gram Tavada Yumurtada 121 kalori bulunmaktadır. Tavada yumurta, protein, folik asit, fosfor, demir, çinko açısından zengin bir besindir.

Yağda yumurta zararlı mı?​

Yumurtanın en yararlı hali pişmiş halidir. Çiğ şekilde pişirmeyi önermem. Ancak şu şekilde yağda kızartırsakta protein kayıplarına neden olabilir. Yani daha az yararlı bir protein tüketmiş oluruz.

Kahvaltıda yumurta ile ne yapabilirim?​

Yumurtalı Kahvaltılıklar :
- Yumurta Dolması
- Yumurta Salatası
- Çılbır (Yoğurtlu Yumurta)
- Tereyağlı Yumurta Kapama.
- Saray Usulü Kıymalı Çılbır.
- Kahvaltılık Yumurtalı Peynirli Ekmek Dilimleri.
- Fırında Yumurtalı Ekmek.
- Fırında Yumurtalı Bayat Simit Kebabı
Çırpılmış yumurta nasıl yapılır malzemeleri?
Çırpılmış yumurta yapımı için; orta boy derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Çatal yardımı ile ileri ve yukarı olacak şekilde üzeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Çırptığınız yumurtaların üzerine yarım su bardağı süt, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı tekrar çatal yardımı ile çırpın.
Tavada yumuşak yumurta nasıl yapılır?
Bir parça tereyağı ilavesi de yumurtanızın daha yumuşak olmasını sağlar. Malzemenizi hafifçe tereyağıyla yağladığınız tavaya döküp kenarlarının biraz pişmesini ve tavaya yerleşmesini bekleyin. Ardından kenarlardan içeri doğru, mümkünse bir silikon spatula kullanarak katlaya katlaya pişirin.
Sade omlet yapımında; çukur bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Damak tadınıza göre tuz ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra orta boy bir tava içine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, biraz kızdırın. Yağın tavaya yayılmasını sağlayın.
Sahanda yumurtanın 100 gramında 230 kalori bulunmaktadır. 1 porsiyon (60 gr) sahanda yumurta 138 kaloridir.
Tereyağlı yumurta diyette yenir mı?
Yumurtayı tavada yiyecekseniz iki farklı tarif ile diyetinizi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Tavada kalan ve tereyağı ile pişirilen tariftir. İlk seçeneğe göre diyette tüketilmeye daha az uygundur. Ekstradan yağ alınımı olacağı için kilo vermeniz biraz zorlaşabilir.
Yağda yumurta neden dokunur?
Karın ağrısı genellikle kızartma gibi yağlı yiyecekler, yumurta, çikolata ve kahve tüketiminden sonra gelişiyor. Bunun nedeni ise bu tür besinlerin safra kesesinin kasılmasına yol açmaları.

Yağda yumurta ile haşlanmış yumurta mı?​

HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
 
Geri
Üst