AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saglikli yaslilarda mutlaka gerekli olan asilar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sağlıklı yaşlılarda mutlaka gerekli olan aşılar nelerdir?​

Yetişkinlerin mutlaka yaptırması gereken aşılar hangileri?

Yetişkin tetanoz aşısı nerede yapılır?​

Tetanoz aşısı sağlık ocaklarında ya da aşı merkezlerinde yapılmaktadır. Her aşı gibi tetanoz aşısının da bazı yan etkileri görülmektedir.
Bu nedenle, zatürre mikrobuna karşı pnömokok aşısının mutlaka yaptırılması gerekir. Bazı zatürre aşıları 5 yılda bir, bazı zatürre aşıları ise daha uzun süre aralıklarla yapılmaktadır. 65 yaşından ileri olan herkesin, senede bir kere, kış gelmeden ideal olarak eylül-kasım aylarında grip aşısı olması gerekir.
Yaşlılıkta aşılama neden önemlidir?
Aşılama: Yaşlılar enfeksiyon hastalıklarına daha duyarlıdır. Tedaviye cevap daha az ve iyileşme daha yavaştır. Grip ve zatürre gibi aşı ile önlenebilen hastalıklar için yapılan aşılamalar ölüm ve hastalık riskini azaltır.
Tetanoz aşısı olduğuna dair belge nereden alınır?
AŞI KARTI ALMA EKRANI Öncelikle E-Nabız ekranına giriş yapın. Bu ekrana aşağıdaki linke tıklayarak girebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra “Keşfet” menüsü altındaki “Aşı Takvimi” sekmesine tıklayın. Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir.

4 ay aşısı ne zaman yapılmalı?​

Bebek aşı takvimine göre 4. ayın sonunda bebekler, ikinci ayda aldıkları karma aşı ve kpa aşısının ikinci dozlarını alırlar. Kızamık, kızamıkçık ve kabakulaktan koruyan KKK aşısının ilk dozu 1 yaşını dolduran bebeklerde ikinci dozu ise okula başlayan çocuklarda yapılır.

2 aylık bebek ne aşısı olur?​

2. ay aşıları kapsamında verem, rotavirüs, pnömokok ile karma aşı yapılmaktadır. Karma aşı difteri, tetanoz, boğmaca ve hib gibi hastalıklara karşı bebeklerin bağışıklık kazanması amacı ile yapılan bir aşı türüdür.
En erken 12. ayda uygulanabilir. Hepatit A Aşısının Erişkinlerde Uygulama Şeması Nasıldır? Erişkinlerde aşı uygulaması çocuklarda da olduğu gibi en az 6 ay ara ile 2 doz şeklindedir. Ancak erişkinlerde aşı öncesi kan tahlili yapılarak kişinin daha önceden bağışık olup olunmadığı değerlendirilmelidir.
 
Geri
Üst