Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Saglikli yasam icin gerekli sartlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sağlıklı yaşam için gerekli şartlar nelerdir?​

Alev Özsarı sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri sıralıyor.
Wellness nedir ne demek?
Wellness, bir insanın sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak kendisini iyi hissetmesi için yaptığı çalışmaların bütünüdür. Bu kavramın, diğer kavramlardan en önemli farkı, insan bedenini bütünüyle ele almasıdır. Wellness, sağlıklı beslenmeye ve kaliteli yaşama özen gösteren bir kültür olarak tanımlanıyor.

Aktif ve sağlıklı hayat ne demek?​

Sağlıklı bir yaşam tarzı, kişisel sağlığın korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacak bir yaşam stili geliştirmek demektir. Ve sağlıklı beslenmek, fiziksel olarak aktif olmak, sağlıklı kiloyu korumak ve stresi yönetmek gibi birçok farklı faktörlerle yönetilebilir.
Sağlıklı yaşam ve egzersiz nedir?
Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivitelere egzersiz adını veriyoruz. Yani düzenli olarak tekrarlı şekilde yaptığımız vücut hareketlerinin genel ismidir. Herkes sağlıklı bir yaşam sürmek ister. Bunun için genelde beslenmemize dikkat ederiz ve uyku düzenimizi uzmanların önerdiği şekilde ayarlamaya çalışırız.
Sağlıklı beslen, egzersiz yap, düzenli ve yeterli uyu, vücudunu kimyasal katkılardan koru, sigara, alkol ve stresten uzak dur. Tüm bunlar pek çok kişinin bir çırpıda sayabileceği ama daha azının pratikte uygulayabildiği eylemler.
Wellness vitamin ne işe yarar?
Bakır, Folat,Demir, Selenyum, A Vitamini, B12 vitamini, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini, Çinko bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Vücudun birçok fonksiyonunda vitamin ve mineraller büyük rol oynamaktadır.

Wellness belgesi nasıl alınır?​

Kademe Temel Eğitmenlik uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olunması halinde 2. Kademe Temel Eğitmenlik belgesi alma hakkı bulunmakta olup, bunun yanı sıra en az bir dönem görmüş olduğu bir spor dalından 1. Kademe Yardımcı Eğitmenlik Belgesi alma hakkı bulunmaktadır.
 
Geri
Üst