Sağlıklı Ve Lezzetli Tam Buğday Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sağlıklı Ve Lezzetli Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu bal
Üzeri için
Yumurta akı
Çörek otu

Sağlıklı Ve Lezzetli Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü cezveye alarak ılıtın. İçine balı ekleyip karıştırın.
Derin bir yoğurma kabına tam buğday ununu alarak ortasını havuz gibi açarak ballı sütlü karışımı ve mayayı dökün.
Kenarlarına da tuzu serpiştirerek ortadan başlayarak yavaş yavaş yoğurun.
1 saat kadar mayalanmaya bırakın. (çok fazla mayalandırırsanız maya tadı ve ekşimsi bir tat olur)
Mayalanan hamura istediğiniz gibi şekil vererek kalıba veya fırın tepsisine alın ve 20 dakika daha mayalandırın.
Mayalanan hamurumuzun üzerine yumurta akı sürerek çörek otu, ay çekirdeği, haşhaş vs ile süsleyin.
Önce 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra 180 derecede yarım saat pişirin.
Sağlıklı Ve Lezzetli Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst