- Konu Yazar
- #1
Sağlıklı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta(olmasada olur)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla bal
Sağlıklı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizi ocağa alıyoruz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelince kalıp çıkarabileceğiniz bir kaseye koyup soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyup 10 dakika bekletiyoruz.
Kalıbımızı bir tabağa çıkarıyoruz, dilerseniz üstüne tarçın ve ceviz ekleyebilirsiniz afiyet olsun
Sağlıklı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta(olmasada olur)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla bal
Sağlıklı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizi ocağa alıyoruz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelince kalıp çıkarabileceğiniz bir kaseye koyup soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyup 10 dakika bekletiyoruz.
Kalıbımızı bir tabağa çıkarıyoruz, dilerseniz üstüne tarçın ve ceviz ekleyebilirsiniz afiyet olsun
Sağlıklı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı