Sağlıklı, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük kase tarhana (Maraş tarhanası)
Tarhananın üzerini geçecek kadar sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
Tuz
Nane
Sağlıklı, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan tarhananın üzerine tarhananın üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir.
20-25 dakika orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Daha sonra blenderdan geçirilir. (fazla ezilmiş yahut biraz taneli kalması isteğe bağlı olarak ayarlanabilir. )
Çorbanın yağı için başka bir tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında rendelenmiş sarımsaklar kavrulur, biber salçası, tuz ve nane eklenir; sonra çorbaya gezdirilip sıcak sıcak servis edilir. (beklediği takdirde ağırlaşacak olan çorba, sıcak su ekleyerek seyreltilir. ).
Afiyet olsun.
Sağlıklı, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük kase tarhana (Maraş tarhanası)
Tarhananın üzerini geçecek kadar sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
Tuz
Nane
Sağlıklı, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan tarhananın üzerine tarhananın üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir.
20-25 dakika orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Daha sonra blenderdan geçirilir. (fazla ezilmiş yahut biraz taneli kalması isteğe bağlı olarak ayarlanabilir. )
Çorbanın yağı için başka bir tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında rendelenmiş sarımsaklar kavrulur, biber salçası, tuz ve nane eklenir; sonra çorbaya gezdirilip sıcak sıcak servis edilir. (beklediği takdirde ağırlaşacak olan çorba, sıcak su ekleyerek seyreltilir. ).
Afiyet olsun.
Sağlıklı, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı