AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saglik yonetimi bolumu onu acik mi?

Editör

Yeni Üye

Sağlık yönetimi bölümü önü açık mı?​

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları İş İmkanları İçerisinde sağlık geçen her yerde iş sahibi olabilirler. Oldukça geniş yelpazede çalışma imkanları olsa da kamu sektörlerinde iş bulma imkanları oldukça kısıtlıdır. Bu bölümde mezun kişilerin yaşadığı tek sorun atanma sorunudur. Ancak özel sektörlerde iş bulmaları kolaydır.

Sağlık yönetimi bölümü ne kadar maaş alır?​

Devlet bünyesindeki Sağlık Yönetimi personeli ise ortalama 6.500 TL maaş alabilmektedir. Üst düzey yönetici ve hastane başkanı gibi pozisyonlara sahip bir Sağlık Yönetimi maaşı ise 15.000 TL ve 30.000 TL arasında maaşlar alabilmektedir.
Sağlık yönetimi mezunu hangi pozisyonda çalışır?​
Bölüm mezunları, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında Sosyal Güvenlik Kurumunda ve diğer kamu hastaneleri ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve yönetici adayları olarak istihdam edilmektedir.

Sağlık Yönetimi okuyanlar ne olur?​

Sağlık Yönetimi okuyanlar ne olur?
Sağlık yönetimi bölümü mezunları, kamu ve özel sektöre ait olan sağlık işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca, sigortacılık, ilaç ve tıbbi cihaz üretimi gibi sağlık sektörüyle ilgili şirketlerde yöneticilik yapabilirler. 2021 Sağlık Yönetimi sıralama ve taban puanları açıklandı.

Sağlık Yönetimi okuyup ne olunur?​

Sağlık Yönetimi okuyup ne olunur?
Sağlık yönetimi bölümü mezunları, kamu ve özel sektöre ait olan sağlık işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca, sigortacılık, ilaç ve tıbbi cihaz üretimi gibi sağlık sektörüyle ilgili şirketlerde yöneticilik yapabilirler.

Sağlık Yönetimi olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Sağlık yönetimi bölümü üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimi verilen geleceğin meslekleri arasında görülen bir meslek türüdür. Bazı üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alır fakat bazı üniversitelerde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında bu bölümün eğitimi verilir.

Sağlık yönetimi bölümü kazanmak için kaç net gerekir?​

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir.

Sağlık yönetimi bölümü hakkında merak ettiğiniz konulardan birkaçına detaylı cevaplar verdim. Sağlık yönetimi mezunlarının iş imkanları geniş olsa da kamuda atanma sorunu yaşayabildiklerini belirttim. Özel sektörde ise iş bulma imkanlarının daha kolay olduğunu vurguladım.

Maaş konusunda devlet bünyesindeki Sağlık Yönetimi personelinin ortalama ne kadar maaş alabileceğini ve üst düzey yönetici pozisyonlarındaki maaş aralıklarını açıkladım. Böylece maaş skalasını daha net görebilirsiniz.

Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının hangi pozisyonlarda çalışabileceğinden bahsettim. Mezunların Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer kamu hastanelerinde uzman yardımcısı ve yönetici adayı olarak istihdam edilebileceğini belirttim.

Sağlık yönetimi bölümünden mezun olanların kamu ve özel sektörde sağlık işletmelerinde yöneticilik yapabileceklerini ve ayrıca ilgili sektörlerde yöneticilik pozisyonlarında çalışabileceklerini özetledim. Ayrıca Sağlık Yönetimi bölümüne giriş için gereken netleri de paylaştım.

Son olarak, Sağlık yönetimi bölümü için hangi bölümlerin okunabileceğine dair bilgi verdim. Bazı üniversitelerde Sağlık Yönetimi bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde yer alırken, bazılarında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alabilir.

Eğer daha fazla bilgi almak isterseniz, sormaktan çekinmeyin!

Geri