- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sağlık sektöründe robot bilime karşı bu istekliliği artıran önemli faktörler nelerdir?
Araştırmanın sonuçlarında aşağıdaki bulgular ön plana çıkıyor:Yapay zeka öğretmenin yerini alabilir mi?
Henüz dijital kişiselleştirilmiş öğretim asistanı ya da sınıf içi uygulamalar şeklinde kendine yer edinen yapay zekânın gelecekte öğretmen ya da okul müdürü görevlerini yerine getirmesi mümkün olabilecektir.
Yapay zeka hangi meslekleri kısıtlayacak makale?
Yapay zekâ tehdidi altında olan mesleklerYapay zeka hangi meslekleri etkileyecek?
Yapay Zekanın Yaygınlaşmasıyla Gelecekte Popülerleşecek Meslekler
Robotik, robotların tasarımı, üretimi ve kullanımı ile ilgilenen çok disiplinli bir bilim dalıdır. Bunun, robotların insanlar tarafından kabulünü kolaylaştıracağı düşünülmektedir. Birçok robot doğadan esinlenerek yapılmıştır biyo-ilhamlı robotiğin konusudur.
Sağlıkta yapay zeka ne demek?
Sağlık hizmetlerinde yapay zeka, karmaşık tıbbi ve sağlık hizmetleri verilerinin analizinde, insan bilişini taklit etmek için makine öğrenimi algoritmalarını, yazılımlarını veya yapay zekayı (Artificial Intelligence: AI) tanımlamak için kullanılan kapsamlı bir terimdir.
Teknoloji öğretmenin yerini alabilir mi?
Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan University College London yapay zeka profesörü Prof. Dr. Yapay zeka insan zekasıyla kıyaslanamaz. Eğitimde destekleyici olabilir ama öğretmenlerin yerini alamaz” diye konuştu.Robotlar öğretmenlik yapabilir mi?
Mobil bir uygulama ile sınıfın dili ve öğrencilerin düzeyine göre ayarlanabilen robot öğretmen ile derslerin daha eğlenceli hala gelmesi de hedefleniyor. Ancak robot ve teknoloji, eğitime, öğretmene yardımcı olabilir. Robotlarla da eğitim yapılabiliyor.