AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saglık meslek liselerine nasıl giriliyor?

zeberus

Yeni Üye
saglık meslek liseleri nasıl giriyor

SAĞLIK MESLEK LİSELERİNE BAŞVURU ŞARTLARI

Genel Şartlar:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu öğrencilerin okula alınmaları Bakanlığın iznine bağlıdır).
Sağlığı, girmek istediği mesleğin öğretimi ve yürütülmesine elverişli olmak (kekemelik, şaşılık, görme yetersizliği, ortopedik yetersizlik, bulaşıcı hastalıklar ve ruhsal bozukluklar okullara alınmaya engel teşkil eder). Öğrencilerin özür durumları, okula kayıtlarında okul müdürlüğünce tespit edildiği taktirde sağlık raporu almış olsalar bile kayıtları yapılamaz.
Evli, boşanmış veya nişanlı olmamak (öğrenci iken evlenen ve nişanlananların okulla ilişkileri kesilir).
Sabıka kaydının bulunmadığını, yerel Cumhuriyet Savcılığından alacağı belge ile kanıtlamak (okula kayıt sırasında istenir). Özel kanunlarla affa uğramış olsalar bile herhangi bir okuldan yaptırım veya kanuni bir kovuşturma sonucu çıkarılmamış olmak. Kamu haklarından yasaklı olmamak.
Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya 6 (altı) aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, sahtecilik, irtikap, ihtilâs, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.
İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve sağlık meslek liselerinin öğretim süresi 4 (dört) yıldır.
Özel Şartlar:
2009-2010 öğretim yılında ilköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim görüyor olmak. Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla 16 (onaltı) yaşını bitirmemiş olmak veya yaş düzeltilmesi için mahkemeye başvurduğuna ilişkin belge getirmek.

Geri