- Konu Yazar
Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği talebinde bulunabilmek için gerekli şartlar nelerdir?
MADDE 13- Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık …Özür durumuna bağlı yer değiştirme nedir?
Sağlık Mazereti’ne Bağlı Yer Değiştirme Görev yapan öğretmenin, eşinin, çocuklarının veya bakmakla yükümlü olduğu ebeveynlerinden herhangi birinin bulunduğu ilde hastalığının tedavisinin mümkün olmaması durumunda yer değişikliği talep edebilmektedir.Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Temmuz 2021 tarihinde öğretmenlerin il içine dair yer değiştirme başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru süreci 14 Temmuz 2021 tarihine kadar devam etti. Bakanlık sonuçların 16 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacağını duyurdu.
Mazeret tayini nasıl yapılır?
Mazeret tayini nasıl yapılır?Sağlık durumu veya can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen öğretmenlerin, talebi halinde öğretmen olan eşleri de yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.
Sağlık özrü tayini 2021 ne zaman?
Sağlık özrü tayini 2021 ne zaman?ÖZÜR GRUBU ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN? Başvurular 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek.
Sağlık özründen nasıl tayin istenir?
Sağlık Kurulu Raporu İle Yer Değiştirme; Eğer anne, baba ve vasi tayin edilen kardeş rahatsızsa, rahatsızlığı da ciddi bir boyuttaysa sağlık özrü tayini istenebilir. Bunun için hasta olan kişiye özel hastane ya da devlet hastanesi farketmez bir sağlık kurulu raporu alınması lazım.Mazerete bağlı yer değiştirmeye kimler başvurabilir?
1. Devlet memurluğu ve öğretmenlikte veya sadece birinde adaylıkları kaldırılmamış olanlardan atandıkları yerde 28 Şubat 2022 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurmuş durumda olanlar, aile birliği mazeretine bağlı olarak başvuruda bulunabilecektir.İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 yılı il isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için sonuçları 27 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacak.
İl içi yer değiştirme MEB ne zaman?
İl içi yer değiştirme MEB ne zaman?2021 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme ihtiyaç listeleri güncel Excel programı ile de paylaşıldı. İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenler başvurularını 8-14 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Atamaların valiliklerce gerçekleştirilmesi ve sonuçlar 16 Temmuz 2021’de açıklanacak.
Mazerete bağlı yer değiştirme nasıl yapılır?
Mazerete bağlı yer değiştirme nasıl yapılır?Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.
Mazeret tayinleri nelerdir?
MAZERET ATAMASI NEDİR? Öğretmenler sağlık mazeretine bağlı yer değiştirme, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme, can güvenliği mazeretine bağlı yer değiştirme, engellilik durumuna göre yer değiştirme ve ‘diğer nedenlere bağlı yer değiştirme’ yapabilir.Hangi durumlarda sağlık özrü tayini istenir?
Sağlık Kurulu Raporu İle Yer Değiştirme; İkinci durum, birinci durumdan farklı. Bu durum sadece anne, baba ve vasi tayin edilen kardeşin hastalığı için geçerlidir. Eğer anne, baba ve vasi tayin edilen kardeş rahatsızsa, rahatsızlığı da ciddi bir boyuttaysa sağlık özrü tayini istenebilir.Öğretmen özür grubu atama sonuçları 14 Ocak Cuma günü açıklanacak. İl içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı atama işlemi gerçekleşen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri 21 Ocak tarihinden itibaren yapılabilecek.
Tayin için sağlık raporu hangi hastanelerden alınır?
Tayin için sağlık raporu hangi hastanelerden alınır?Yönetmelikteki belirlemelere göre; *Sağlık mazeretine konu edilecek sağlık kurulu raporunun, eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınmış olması gerekir.