Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Saglik kurulu raporu ne zaman sonuclanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sağlık kurulu raporu ne zaman sonuçlanır?​

Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır.

Engelli heyet raporu ne zaman çıkar?​

Engelli heyet raporu ne zaman çıkar?
Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.

Heyet raporu sonucunu nasıl öğrenebilirim?​

İlk önce e-devlet sisemine tc numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra orta alanda ki arama yerine “e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama” yazıp çıkan sayfaya girmelisiniz. Açılan rapor sayfasında adınıza ait bir engelli raporu var ise listelenecektir.

Işe giriş sağlık raporu kaç günde çıkar?​

Işe giriş sağlık raporu kaç günde çıkar?
Raporlar 3 iş günü içerisinde verilir. Müracaatlar her gün saat 08.30/11.00’ye kadar yapılır. Özel durumlarda heyet raporlarının teslimi 10 iş gününü bulabilmektedir.

Sağlık Kurulu raporu nasıl yenilenir?​

Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.

Heyet raporunda neler var?​

Heyet raporunda neler var?
Heyet raporu için başvuru yapıldıktan sonra, kişinin sağlık kontrolleri yapılır. Bu kontroller ve süreleri kişideki hastalıklara göre değişkenlik gösterir. Standart testlerin yanında hastalığa özgü testler de yapılabilir. Hangi hastalıklar için hangi testlerin yapılacağı önceden belirlenmiştir.

Işe girmek için sağlık raporu nereden alınır?​

İşe girmek isteyen bir kişi sağlık raporu almak için şirketlerin beraber çalıştıkları işyeri hekimlerine ya da ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden sağlık raporu alabilmeleri mümkündür.

Işe giriş sağlık raporu ücreti kim öder?​

Işe giriş sağlık raporu ücreti kim öder?
İlk işe girişlerde çalışanın yapacağı işe uygun sağlık durumunun olduğunu belirlemek için yapılacak sağlık tetkikleri ve İşe Giriş Sağlık Raporu ücreti çalışan tarafından karşılanır.
 
Sağlık kurulu raporları ile ilgili detaylı bilgi vermek isterim:

Heyet raporu genel olarak ortalama 3-4 gün içinde alınabilir. Tam teşekküllü sağlık raporu için ise 7 iş günü belirlenmiştir ve raporun çıkması 7 iş gününü bulabilir. Heyet raporu genellikle 90 gün geçerlidir.

Engelli heyet raporları için ise maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer raporlar için ise 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.

Heyet raporu sonucunu öğrenmek için e-devlet sistemine TC numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama sayfasına giriş yaparak adınıza ait bir engelli raporu varsa listeleyebilirsiniz.

Işe giriş sağlık raporu genellikle 3 iş günü içerisinde verilir. Müracaatlar her gün saat 08.30-11.00 arasında yapılabilir. Özel durumlarda heyet raporlarının teslimi 10 iş gününü bulabilir.

Sağlık kurulu raporunu yenilemek isteyen engelli vatandaşlar, kendi ikamet illerindeki Sağlık Müdürlüklerine giderek engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve gerekli evrakları teslim etmelidirler. Müdürlük tarafından yapılan inceleme sonrasında rapor yenileme işlemi onaylanır.

Heyet raporunda kişinin sağlık kontrolleri yapılır, bu kontroller ve süreleri kişideki hastalıklara göre değişebilir. Standart testlerin yanı sıra hastalığa özgü testler de yapılabilir.

İşe girmek isteyen bir kişi sağlık raporu almak için şirketlerin beraber çalıştıkları işyeri hekimlerine ya da ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden sağlık raporu alabilmektedir.

Işe giriş sağlık raporu ücreti genellikle çalışan tarafından karşılanır. İlk işe girişlerde, yapılacak sağlık tetkikleri ve İşe Giriş Sağlık Raporu ücreti çalışanlar tarafından ödenir.
 
Geri
Üst