AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Saglik icin gunde kac adim atmak gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sağlık için günde kaç adım atmak gerekir?​

2019 yılında Harvard Tıp Fakültesinden Dr. Lee’nin yaptığı çalışmada ise 16 binden fazla kadının 4 bin 400 adım atması halinde 2 bin 700 adım atanlara göre daha az ölüm riskiyle karşı karşıya kaldıklarının görüldüğünü belirten Eren, “Günde 7 bin 500 adım daha da etkili bulunmuş.

10 bin adım kaç kalori yakar?​

Yürümeyi teşvik etmek için tüm dünyada son yıllarda daha çok yayılan ve referans olan kabul edilen “Günde 10 bin adım” hem sağlık hem de fazla kilolar için önemli bir aktivite. 10 bin adım ortalama olarak 6-8 kilometre arasında değişiyor ve bu aktivite bireysel özellikler ve tempoya bağlı olarak yaklaşık 400-500 kalori …

Günde en az kaç adım atmalıyız?​

Günde en az kaç adım atmalıyız?
Bilim İnsanları sağlıklı bir hayat için kaç adım atılması gerektiğini açıkladı. ABD’deki Harvard Üniversitesi’nden bilim insanları, günde 10 bin adım atmak yerine sadece 4 bin 400 adım yürümenin ciddi hastalıklara karşı korunmak için yeterli olabileceğini ortaya koydu.

Kilo vermek için günde kaç adım atılmalı?​

Kilo vermek için günde kaç adım atılmalı?
Birçok insanın kilo verebilmesi için ortalama 1 kilometrede 2000 adım atması gerekiyor. Bu da 100 kalori yakmak anlamına geliyor. Yarım kiloyu verebilmek için 3.500 kalori yakmak gerekiyor yani bir haftada bu kiloyu vermek için günde 500 kalori yakmak yeterli. Bu da her gün 10.000 adım atmak anlamına geliyor.

Zayıflamak için günde kaç adım atmak gerekir?​

Tembeller ortalama günde 2 bin- 3 bin adım atıyorlar. Günde 10 bin adımı hedeflerseniz zayıflarsınız. Tabii iyi bir beslenme programıyla birlikte. Araştırmalar günde 8 bin – 10 bin adımın zayıflamayı desteklediğini gösteriyor.

Kilo vermek için günde kaç adım atmalıyız?​

15 bin adım kaç kilometre?​

15 bin adım kaç kilometre?
Günde üç saatten fazla yürüyen ve yaklaşık 15 bin adım atan (7 mil) posta taşıyıcılarının vücut kitle indeksleri, bel çevreleri ve metabolik durumları genelde normal çıktı. Tüm bu etkenler göz önüne alındığında, posta taşıyıcılarının herhangi bir kalp hastalığına yakalanma riskinin düşük olduğu görüldü.

Günlük adım sayısı ve sağlık ilişkisi hakkında yapılan araştırmalar oldukça ilginç ve önemli bilgiler sunmaktadır. Özellikle Dr. Lee'nin Harvard Tıp Fakültesinde yaptığı çalışmada, günde 4.400 adım atan kadınların diğerlerine göre daha az ölüm riski taşıdığı belirlenmiştir. Bunun yanı sıra günde 7.500 adımın daha da etkili olduğu ortaya çıkmıştır.

"Günde en az kaç adım atmalıyız?" sorusuna verilen cevap da oldukça dikkat çekicidir. Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, sadece 4.400 adım atmanın ciddi hastalıklara karşı korunmak için yeterli olabileceğini belirtmektedir. Böylece, 10.000 adım yerine daha az adım atarak da sağlıklı yaşamaya katkıda bulunabiliriz.

Kilo vermek için günlük adım sayısı da oldukça önemlidir. Ortalama olarak 1 kilometrede 2.000 adım atarak 100 kalori yakabiliriz. Bu da haftada 3.500 kalori yakarak yarım kilo verebileceğimiz anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, her gün 10.000 adım atmak kilo verme sürecine olumlu katkı sağlayabilir.

Araştırmalar, günlük 8.000 - 10.000 adımın zayıflamayı desteklediğini göstermektedir. Ancak bu adım sayısı yalnızca iyi bir beslenme programı ile birlikte uygulandığında etkili olabilir.

Son olarak, 15.000 adımın yaklaşık olarak 7 mil veya üç saatten fazla yürüme anlamına geldiğini belirtmek önemlidir. Bu seviyede fiziksel aktivite sayesinde posta taşıyıcılarının kalp hastalığı riskinin düşük olduğu gözlemlenmiştir.

Sağlıklı bir yaşam için düzenli fiziksel aktivitenin yanı sıra dengeli beslenme de oldukça önemlidir. Belirli bir adım sayısına ulaşmak yerine her gün aktif olmaya çalışmak ve hareketli bir yaşam tarzı benimsemek genel sağlık ve kondisyon için faydalı olacaktır.

Geri