Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sağlık hizmetleri nelerdir kaça ayrılır

SoruCevap

Yeni Üye
Sağlık hizmetleri kaça ayrılır kısaca, Sağlık hizmetleri nelerdir,

İnsanlar doğdukları andan itibaren bir çok hak ve özgürlüklere sahip olurlar ve büyüyüp sosyal hayata karıştıklarında ise bulundukları statülere göre de bazı hakları kazanırlar. Yani İnsanların doğuştan sahip olduğu haklara edinilmiş haklar adı verilirken sonradan kazanılan haklara da kazanılmış haklar adı verilir.

İnsanların doğuştan kazandığı en temel hakkı yaşamak hakkıdır. Yaşama hakkından sonra ise sağlık hakkı gelmektedir. İnsanların hiç bir güvencesi olmasa bile devlet tarafından sağlık ihtiyaçları giderilmektedir.

Sağlık hizmetleri:

1- Koruyucu Sağlık Hizmetleri
2- Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri
3- Esenlendirici Sağlık Hizmetleri (Rehabilite edici) olmak üzere üç grupta incelenmektedir.

Hastalara yapılan ilk yardım müdahaleleri ise koruyucu sağlık hizmetleri grubuna girmektedir. Kaza yerlerinde hastaya yapılan ilk müdahaleye “İlk yardım” adı verilmektedir. Bu ilk yardım uygulaması ise hastanın hastaneye nakil edildiği süre içinde devam etmektedir. Bu nedenle ilk yardım uygulamaları kişilerin hayatını kurtaran müdahalelerdir olarak tanımlanır ve olmazsa olmaz bir sağlık kuralıdır.

Geri