AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saglik alaninda lisans tamamlama hangi bolumler?

Editör

Yeni Üye

Sağlık alanında lisans tamamlama hangi bölümler?​

Lisans tamamlama lisans tamamlama bölümleri ise acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, insan kaynakları yönetimi, biyoloji, kimya, hemşirelik, odyoloji, fizik, çocuk gelişimi şeklinde açıklandı.

2022 Sağlıkta lisans tamamlama ne zaman?​

2. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 31/08/2021 (Saat: 15:30) – 06/09/2021 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

Sağlık Yönetimi lisans Tamamlama kimler başvurabilir?​

Sağlık Yönetimi lisans Tamamlama kimler başvurabilir?
Söz konusu hüküm uyarınca; 1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.

Hangi 2 yıllık bölümlerden 4 yıllığa geçiş var?​

Hangi 2 yıllık bölümlerden 4 yıllığa geçiş var?
Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından yayınlanacak Lisans Tamamlama Programında yer alması muhtemel olan sağlık bölümleri şöyle;
- Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölümleri.
- Diş Protez Lisans Tamamlama.
- Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı
- Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı

Sinavsiz gecis basvurulari ne zaman 2022?​

Aygün açıklamasında, “3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-DGS başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Açıköğretim önlisans 4 yıllığa geçiş nasıl olur?​

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Sağlık Yönetimi DGS kaç puan?​

Sağlık Yönetimi DGS kaç puan?
DGS Sağlık Yönetimi Bölümü 2020 2021 Taban Puanları ve Kontenjanları;
ÜNİVERSİTE ADI | FAKÜLTE/ YO. | TABAN PUAN
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet Üniversitesi) | Sağlık Bilimleri Fakültesi | 271,33411
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Sağlık Bilimleri Fakültesi | 270,63052

Helitam kimler başvurabilir 2020?​

Helitam kimler başvurabilir 2020?
HELİTAM programına başvuru için; 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereğince,19.11.2014 tarihinden önce hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olarak diploma alanlar programa başvuru hakkına sahiptirler.

Sağlık alanında lisans tamamlama yapabileceğiniz bölümler genellikle şunlardır: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, İnsan Kaynakları Yönetimi, Biyoloji, Kimya, Hemşirelik, Odyoloji, Fizik, Çocuk Gelişimi gibi alanlardır. Bu bölümler genellikle 2 yıllık ön lisans programlarından sonra tamamlanabilir.

2022 yılı için sağlıkta lisans tamamlama programına başvuru ve tercih işlemleri 31 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak ve 06 Eylül 2021 tarihinde sona erecektir. Başvuruların Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Sağlık Yönetimi lisans tamamlama programına başvurabilmek için, Başkanlık tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar başvurabilirler.

2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş yapmak isteyen adaylar için YÖK tarafından yayınlanacak Lisans Tamamlama Programları arasında Sağlık Personeli Lisans Tamamlama, Diş Protez Lisans Tamamlama, Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı, Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı gibi seçenekler bulunmaktadır.

Öte yandan, 2022-DGS başvuru kılavuzu 3 Temmuz 2022'de yayımlanmış olup başvurular 13-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Ayrıca, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvuruları elektronik ortamda veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılabilir.

Sağlık Yönetimi bölümü için DGS taban puanlarına örnek vermek gerekirse, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi için taban puan 271,33411, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi için taban puan 270,63052 olarak belirlenmiştir.

Son olarak, HELİTAM programına başvuru yapmak isteyen adaylar için 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereği, hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olanlar başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Geri