Sağ ele yüzük takmak ne anlama gelir?
İki elin sağ ve sol parmaklarına takılan yüzüğün anlamı, bu parmağa yüzük parmağı denilmesinde anlaşıldığı üzere oldukça açıktır. Yüzük sağ parmaktaysa nişan yüzüğüdür, sol parmaktaysa evlilik.Nişan yüzüğü neden sağ ele takılır?
Nişan yüzüğü Türklerde sağ ele takılır. Bu daha çok dini sebeplerle ilgilidir. Kapıdan dışarıya çıkıldığı zaman veya bir yemek yendiği zaman da sağ ayağın ve sağ elin kullanılmasına dikkat çekilir. Bu şekilde girişilen işlerde, atılan adımlarda daha bereketli ve aydınlık bir yol alınacağına inanılmaktadır.Yüzük parmağı sağ mı sol mu?
Kişiler nişanlandıkları zaman yüzüklerini sağ ellerinin yüzük parmağına takmaktadır. Kişiler evlendikleri zaman bu yüzükler sağ elden sol el yüzük parmağına geçmektedir. Son zamanlarda kişiler yüzükleri daha farklı şekillerde de kullanmaktadır. Son zamanlarda gümüş yüzükler çok kullanılmaktadır.
Parmağa yüzük takmak günah mı?
Nihat Hatipoğlu, “Ben, parmağıma yüzüğü takmazsam hanımdan fırça yiyorum. Abdest aldıktan sonra unutmuşum desem de fayda etmiyor” sözlerini kullandı. Yüzük takmanın belli kuralları olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Bütün parmaklara yüzük takmak hoş karşılanmıyor” dedi.
Alyans sağa mı takılır sola mı?
Evlilik yüzüğü, düğün veya nikah töreninden itibaren çiftlerin evlilik süresince taktığı yüzüklerdir. Bu yüzükler düğünden sonra sol elin yüzük parmağına takılır. Evlilik yüzüğü olarak genellikle alyans tercih edilirken bazı gelinler alyans yerine tamtur ya da beştaş da kullanabiliyor.İşaret parmağına yüzük takmak ne anlama gelir kadın?
İşaret Parmağı Eğer bir kadının işaret parmağında yüzük takılıysa bu “ilişkim yok” anlamına geliyor. Tabi ki herkes bu anlamla takmıyor. Fakat parmağa takılan yüzükleri anlamlarını bilen birisi taktıysa bu ilgilenen kişi için bir adım atma cesareti anlamına gelebilir.Sol el işaret parmağına takılan yüzük ne anlama gelir?
İşaret parmağına yüzük takmanın herhangi bir anlamı bulunmamaktadır. Çünkü bu parmağa takılan yüzüklerin sadece aksesuar amaçlı olduğu tahmin edilmektedir. Ancak toplumumuzun bazı kesimlerinde bireyin bekar olduğunu belirtmek için bu parmağa yüzük taktığı düşünülmektedir.