- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.558
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sağ beyin baskınlığı ne demek?
Sağ beynin baskın olduğu kişilerde bilgiyi şekil ve hayal gücü ile işleme özelliği gelişmiştir. Yani estetik zeka için sağ beyine ihtiyaç olmaktadır. Mühendislik, mimarlık, yazarlık, müzisyenlik gibi mesleklere sahip kişilerin sağ beyin özelliklerinin baskın durumda olduğunu önemle vurgulayan Dr.Sol beyin baskınlığı nedir?
Sol beynin bu düşünme ve problem çözme özelliklerine dayanarak, bu küreyi baskın olarak kullanan insanların; gerçekçi, entelektüel, ayrıntıya odaklanan, mantıksal ve analitik düşünen kişiler olduğunu iddia edilmektedir.Unutkanlık beynin hangi tarafı?
İnsanların çok büyük bir çoğunluğunda beynin bir lobu baskın bir şekilde çalışmaktadır. Ya sağ lobumuz veya sol lobumuz aktif olarak çalışıyor. Her iki lobu da aktif hale getirebilmek ise unutkanlığı azaltmada ve dikkat eksikliğini gidermede temel teşkil etmektedir.
Beynin hangi bölgesi ne işe yarar?
Temporal (şakak) lob: Ses ve kokuya dair tüm dış etkenleri şakak lobu algılar. Beynin iki yanında kulak hizasında yer alır. Bu lob işitsel görevleri yerine getirir; sesleri tanımlar, hatırlar. Serebellum (beyincik) lob: Vücut dengesini ve kasların sistemli çalışmasını sağlayan lobdur.Unutkanlık için hangi ilaçlar kullanılır?
Demans önleyici ilaçlar (galantamin, donepezil, rivastigmin, memantin gibi) ile ilaç tedavi, demansın ilerlemesini geciktirebilir veya mevcut entelektüel yeteneklerin korunmasına yardımcı olabilir. Bazen – nedene bağlı olarak – sınırlı süreyle bir antidepresan veya antipsikotik kullanımı gereklidir.Sağ ve sol ne demek?
Sağ ve sol isimli siyasal kavramlar, Fransız Devrimi (1789-1799) zamanında, ayrı görüşteki siyasetçilerin Fransız parlamentosunun sağında veya solunda oturmalarından esinlenilerek oluşturulmuştur; parlamento başkanının sağındaki koltuklarda oturanlar, çoğunlukla monarşist Ancien Régime destekçilerinden oluşmuştur.
Özellikle çevrede gerçekleşen değişikliklere uygun kararlar vermek, türlerin yaşayabilmeleri için büyük önem ifade ediyor. Bu gibi kararlar gelişmiş bilişsel işlevler olarak değerlendirilir. Bu karar verme süreçleri, beynin en gelişmiş yapılarından birisi olan orbitofrontal korteks ile ilişkilendirilir.