AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Safranin faydalari ve zararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Safranın faydaları ve zararları nelerdir?​

Safranın Faydaları Nelerdir? Safran antioksidan bakımından oldukça zengindir. Strese karşı hücreleri korur….Aşırı safran tüketimi zehirleyici hatta öldürücü etkilere neden olabilir.

Saffron Complex ne işe yarar?​

SAFRANIN FAYDALARI Safran özellikle Çin ve Hindistan’da kumaş boyası olarak ve parfümeride kullanılır. Anti kanserojen maddeler sayesinde bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Karaciğeri temizlediği gibi kandaki zararlı hücreleri de temizleyerek damar tıkanıklığı riskini azaltır.
Günlük alınması gereken miktarın üzerinde aşırı kullanımı hayati tehlike oluşturabilecek zehirlenme oluşturabilir. Günlük olarak safran tüketiminin 30 miligramın üstüne geçmemesi önerilmektedir. Aşırı tüketimi böbreklere hasar verebilir. Kan akımını hızlandıran özelliğinden dolayı kanamaları arttırabilir.
Safran yenirse ne olur?
Çoğu birey için 6 hafta kadar ağız yoluyla alındığında güvenlidir. Sağlıklı insanlarda safran tüketimi 1 çay kaşığını geçmemelidir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. 12-20 gram gibi dozlar ölüme neden olur.
Safran en iyisi hangisi?
Keşmir safranı en iyi ve en pahalı safran olrak bilinir. İlk olarak Yunanistan’da üretilen safranın Keşmir’deki geçmişi yüzyıllar öncesine dayanıyor.

Saffron Extract nedir?​

Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat.

Safranın faydaları ve nasıl kullanılır?​

Safran bitkisinin başak kısmının tohumlarından elde edilen safran yağı oldukça faydalıdır. Yemeklerde, hazır gıdalarda ve şuruplarda renklendirici ve tat verici özelliği nedeniyle kullanılan safran ilaç sektöründe, kumaş boyamada ve parfüm yapımı başta olmak üzere birçok alanda da yaygın olarak kullanılır.
Ağız yoluyla yüksek miktarlarda alındığında zehirlenmeye, cilt, göz, mukoza zarlarında sararmalara, kusma, baş dönmesi, kanlı ishal, burun, dudaklar ve göz kapaklarında kanama ve uyuşmaya neden olmaktadır. 12-20 gram gibi dozlar ölüme neden olur.
 
Geri
Üst