AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Safran ne demek kisaca anlami?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Safran ne demek kısaca anlamı?​

Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.

Safran yemeklerde nasıl kullanılır?​

Safran Hangi Yemeklerde Kullanılır?
- Et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır, bunun yanı sıra pilavlarda, sebze yemeklerinde ve unlu mamullerde renklendirici olarak da kullanılır.
- Sütlü tatlılarda da sıkça kullanılır.
- Altın rengiyle Safranlı Pilav, Osmanlı mutfağından günümüze dek gelmiş bir lezzettir.
Safran nedir nasıl kullanılır?
Safran yiyeceklere parlak sarı bir renk katan bir baharattır. Tadı ve bu özelliği sebebiyle Arap, Orta Asya, Avrupa, Hint, İran, Fas ve Cornwall mutfaklarında oldukça yaygın olarak tercih edilir. Türk mutfağında ise özellikle pilavlarda ve etli yemeklerde kullanılan safran, sütlü tatlılarda ve zerdede de kullanılır.
Safranlı pilav safran nasıl kullanılır?
Safranlı suyumuz kaynarken biraz su kaybettiği için pilavımıza suyumuzu yine aynı bardakla ölçerek ekleyeceğiz. Çok ince bir süzgeç yardımıyla safranlarımızın liflerini süzerek safranlı suyumuzu 3 bardak olarak ölçüp pilavımıza ekliyoruz. (Eksik kalan kısmı su takviyesi yaparak tamamlıyoruz)

Safranlı pilav nasıl oluyor?​

Safranlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirincimizi tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar bekletiyoruz.
- Pirincimiz beklerken biz de 3 bardak suyumuzu tencereye alıp, safranı ekliyoruz ve suyu kaynatıyoruz.
- Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha tutup sonra ocaktan alıyoruz.

Safran pilava ne zaman konur?​

Pilavınız dinlendikten sonra 4-5 yemek kaşığı kadar kaseye alın ve üzerine safranlı sudan 2 tatlı kaşığı ilave edip karıştırın. Başka bir kasenin yarısına kadar safranlı pilavdan alıp kaşığın arkasıyla bastırın.
 
Geri
Üst