Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Safra kesesinde camur olusmasinin nedenleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.235
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Safra kesesinde çamur oluşmasının nedenleri nelerdir?​

Safra Kesesinde Çamur Oluşmasının Nedenleri Nelerdir? Yukarıda bahsettiğimiz gibi, safra kesesi çamuru vücutta biriken yağ ve kolesterol sebebiyle oluşmaktadır. Safra kesesinde çamur oluşmasının birçok sebebi olabilir. Bazı sebepleri şunlardır: Sıkı diyetlere girmek ve hızlı şekilde kilo vermek safra kesesinde çamur oluşmasına sebep olabilir.

Çünkü safra kesesinde çamur oluşumuna neden olur?​

Aniden sıkı açlık veya sıkı diyete giren insanlar safra kesesinde çamur oluşumuna yatkın hale gelir. Bunun nedeni, daha az yemek yeme safra kesesinden safranın daha az atılımı anlamına gelmesindendir. Bu nedenle safra kesesinde safra birikimi safra kesesi içinde çamura sebep olur.
Safra kesesi çamur oluşumu Yaşayan insanlar?
Safra kesesi çamur oluşumu yaşayan insanlar çoğu zaman bir belirti yaşamaz. Vücuttan kendi kendine temizlenebilir veya içeride kalabilir ve safra kanalını tıkayabilir. Tıkanıklık aşağıdaki belirtilerle anlaşılabilir, karın içinde belirli bir rahatsızlık olabilir.
Safra kesesinde yağ oluşumuna neden olabilir?
Kullandığınız ilaçları gözden geçirin. Önceden de bahsettiğimiz gibi, safra kesesinde taş ve çamur kolesterol, kalsiyum ve yağ birikimi nedeniyle oluşur. Safra kesesi içindeki safra, kolesterolün yüksek olduğu bir beslenme düzeninden ötürü çok fazla kolesterol birikebilir. Bu da safra kesesinde çamur oluşumuna neden olabilir.

Safra kesesinde meydana gelen çamurlar nelerdir?​

Ancak doktor kontrolünde bulunmadan kendi teşhisiniz ile safra kesenizde çamur bulunduğu kanısına varmış iseniz ilk olarak bir gastroskopi yaptırmanızda yararı olacaktır. Safra kesesinde meydana gelen çamurların ilk belirtileri ise titreme, üşüme, geğirme, kusma hissi ve bulantıdır.

Hastanın safra kesesinde meydana gelmiş olan çamurun gelişimi nasıl olur?​

Tedavi ilk olarak hastanın safra kesesinde meydana gelmiş olan çamurun gelişimine bakılır. Eğer çamur ilaç tedavisi ile düzeltilebilecek gibi görünüyorsa hastaya ilk olarak ilaç tedavisi tavsiye edilir. Bu konuda da hastaya verilecek ilaç ‘ursodeoksikolik asit adlı ilaçtır ve hastanın haline bakıldıktan sonra verilmesi önerilir.
Safra kesesinde oluşan kum miktarı oldukça fazladır.?
Safra kesesi kumu, genellikle yeşil bir renktedir. Fakat bazı insanlarda beyaz renginde ya da sarı renkte olabilmektedir. Bu nedenle safra kesesi taşlarının farklı renklerde olduğunu söyleyebiliriz. Safra kesesi kumu, kristal yapısındadır. Hemen hemen böbrek taşları gibi olsa bile safra kesesinde oluşan kum miktarı oldukça fazladır.
 
Geri
Üst