Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Safilerde cenaze gece gomulur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şafilerde cenaze gece gömülür mü?​

Gece defin caizdir. Peygamberimiz (sav)’in gece cenaze defnettiğine dair rivayetler vardır.
Cenazeye gitmemek günah mı?
Elbette ki farz-ı kifayenin anlamı budur. Fakat sadece böyle düşünerek cenaze namazına katılmamak, bizi farz bir ibadetin sevabından mahrum eder. Oysa kifaye de olsa bir farzın sevabı, belki yüzlerce sünnete bedeldir. Dolayısıyla cenaze namazını kılan kimse, bir farz sevabı alır.
Cenaze namazı cemaatle kılmak şart mıdır?
Cenaze namazında normal namazdaki şartlar aynen geçerlidir, cemaat şart değildir. Bir kişinin cenaze namazı kılmasıyla [yükümlülük yerine gelmiş olur] cenaze namazının farziyeti düşer.

Cenaze gece neden beklenir?​

Ölüm olayında cenaze en kısa sürede evine getirilir. Gömülmeden önce cenaze bir gün evde bekletilir. Bu bekletme gurbette bulunan yakınlarının gelişlerini bekleme ve öleni son yolculuğuna uğurlamadan önce, evinde ailesi ile bir gece daha geçirmesini sağlama amacı ile yapılır.
Cenazeye gitmek farz mı?
Cenaze namazı, farz-ı kifâyedir. Müslümanların ölen din kardeşlerine karşı yerine getirmeleri gereken dinî vecîbelerin başında cenaze namazının kılınması ve bunun için gerekli hazırlıkların yapılması gelmektedir. Kadın olsun erkek olsun yalnız bir kişinin bu namazı kılmasıyla farz yerine getirilmiş olur.
Hangi namazların cemaatle kılınması şarttır?
Cemaatle Namaz Nerelerde Kılınır ve Sadece Camilerde Mi Kılınır? Cemaatle kılınması zorunlu olan namazlar: Cuma namazı, yani haftada bir kez kılınan namazdır. Bayram namazları; yılda 2 kez kılınan bayram namazları da cemaatle kılınması farz olan namazlardır.

Cenaze namazında ne yoktur?​

Cenaze namazı rüku ve secdesi bulunmayan bir namazdır. Bu namazdaki rükunlar kıyam ve tekbirdir. Cenaze namazında iftitah tekbiri ile birlikte tam 4 tekbir bulunur. Selam vermek ise vaciptir.
Cenaze namazı saat kaçta olur?
Cenazenin defni ve benzeri işler için de gündüz vakti tercih edilir. Cenazenin gece defnedilmesinde kerahet gören âlimler bulunduğundan öğlen veya ikindi öne çıkarılmıştır. Cenaze namazının kılınması için belirli bir vakit yoktur. Günün her saatinde cenaze namazı kılınabilir.
İkindi cenaze namazı saat kaçta?
Dini Günler
 
Geri
Üst