AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

safer ayında yapılması gerekenler

SoruCevap

Yeni Üye
safer ayında yapılması gerekenler nelerdir
safer ayında neler yapmak gerekir

safer ayında yapılması gerekenler

Safer ayında yapılması uygun bulunan şu duayı zikredebiliriz:

Bismillahirrahmanirrahim: Allahım; hamd ve şukur Sana mahsustur! Minnetim Sanadır! Ben Senin kulunum; ve ben bundan dolayı huzurluyum! Nefsimi, dinimi, dunyamı, ahiretimi, işlerimin sonunu ve amelimi Sana emanet ediyorum Butun Muhammed (asm) ummetini Senin gucunun, havlinin, kudretinin ve kuvvetinin şiddetinden, Sana emanet ediyorum! Muhakkak Sen, emaneti koruyansın; hukmu nafiz olansın; kazası galib olansın!

Ya AhkemelHakimin ve ya EsraelHasibin ve ya Ekrame memUlin ve ecvede mesUlin ya Hayyu ya KayyUmu ya Kadimu ya Ferdu ya Vitru ya Ehadu ya Samedu ya men lem yelid ve lem yUled ve lem yekun lehU kufuven ehad! Ya Azizu Ya Vehhabu Sallallahu ala hayri halkıhi Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmain! Amin!

Bu ayın son Carşamba gununde de iki rekat namaz kılınması; bu namazda her rekatte bir Fatiha ve on bir İhlası Şerif okunması; namazdan sonra da on bir istiğfar ile, on bir salavatı şerife okunması tavsiye edilmiştir

Sadakanın bu aya ozel bir konumu yoktur Diğer aylarda olduğu gibi, bu ayda da sadaka vermeye devam etmelidir

alıntı

Geri