AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sadr nerede?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sadr nerede?​

Irak Parlamentosu’ndaki Sadr grubunun da lideri olan Şii lider, Maliki liderliğindeki Irak hükümetini, başına buyruk şekilde karar almak ve ülkedeki diğer siyasi grupları dışlamakla suçluyor.

Sadr hareketi kimdir?​

Sadr hareketi kimdir?
Sadr Hareketi (Arapça: التيار الصدري, al-Tayyār al-Sadri), Mukteda es-Sadr liderliğindeki Irak İslami ulusal hareketidir. Hareket, Irak toplumunun dört bir yanından ve özellikle ülkedeki Şii yoksullarından geniş destek görmektedir.

Cafer es-Sadr kimdir?​

Cafer es-Sadr kimdir?
Muhammed Bakır es-Sadr (1 Mart 1935-1980, Arapça: محمد باقر الصدر) din adamı, şii taklit mercii ve Iraklı siyasetçi. Lakabı ise beşinci şehiddir. Irak’ın en etkili dini ve politik figürlerinden birisidir.

Tasavvufta sadr ne demek?​

Sadr, tasavvufta dört makamdan bir tanesidir. Gözde bulunan beyazlığa karşılık gelmektedir. Yani, İslam nurunun yeri olarak görülmektedir. Buradan hareketle sadr gözün beyazı olurken, kalp ise siyahıdır.

Peygamber Efendimizin göğsünün yarılması olayına ne denir?​

Peygamber Efendimizin göğsünün yarılması olayına ne denir?
Ģakkı sadr (göğüs yarılması) hadisesi, aynı zamanda onun mucizelerinden birisi olarak sunulur.

Sadr anlamı ne demek?​

Sadr anlamı ne demek?
Sadr, kelime anlamı olarak bir şeyin başlangıcı ya da başı, göğüs, ileri, yürek gibi anlamlar taşımaktadır.

Sadr ne demek edebiyat?​

bir beyitte, birinci mısranın ilk parçası ile nesirde cümlenin ilk parçası.

Şakk ne demek?​

Şakk ne demek?
Yarma, yarılma, çatlama, yırtma. Paralama, kırma. Yarık, çatlak.

Rahip Bahira olayı nedir?​

Rahip Bahira olayı nedir?
Bahira’nın sözlerinin ve uyarılarının sonucunda da Ebu Talib, Şam’a gitmemiş ve mallarını Busra’da sattıp oradan Mekke’ye dönmüştür. Hristiyan teolog Şamlı Yuhanna; Bahira’nın, hatalı görüşleriyle Kur’an’a ilham veren sapkın bir keşiş olduğunu kaydetmiştir.

Tasavvufta Sadr ne demek?​

Sâdır ne demek?​

Sâdır ne demek?
Sadr kelimesi Türkçe’de “göğüs, bağır, (mec.) bir şeyin başı” anlamına gelir. Arapça ṣdr kökünden gelen ṣadr “göğüs, bağır, (mec.) bir şeyin başı” sözcüğünden alıntıdır.

Şakk ı Kamer mucizesi ne demek?​

Şakk ı Kamer mucizesi ne demek?
Özet: Hz. Muhammed’e peygamberliği sırasında verilen mucizelerden biri de işaretiyle ayın ikiye ayrılıp tekrar birleşmesi, yani “Şakku’l-kamer” mucizesidir.

Sadrına ne demek?​

Sadr, kelime anlamı olarak bir şeyin başlangıcı ya da başı, göğüs, ileri, yürek gibi anlamlar taşımaktadır. Bunun yanında TDK sözlüğünde benzer ifadeler yer almaktadır. Sadr, özellikle tasavvuf içinde karşılık bulan bir kavramdır.

Peygamberimiz râhip Bahîra ile nerede karşılaşmıştır?​

Peygamberimiz râhip Bahîra ile nerede karşılaşmıştır?
Peygamber’in dokuz, on, on iki veya on üç yaşlarında Şam yolculuğu esnasında Busrâ kasabasında yaşandığı iddia edilen Rahib Bahîrâ hadisesi bilimsel araştırmalara özgü metodolojik bakış açısıyla işlenmiş, temel referans kaynağı olarak Kur’ân, hadis, siyer ve İslâm tarihi kaynakları kullanılmıştır.
 
Sadr, İslam dünyasında ve tasavvufta önemli bir kavramdır. Genellikle göğsü, başı, ileriye doğru giden kısmı ifade eder. Ancak, tasavufta ve dini literatürde farklı anlamlar yüklenmiş olabilir.

Sadr kelimesi, Türkçe'de "göğüs, baş, ileri, yürek" gibi anlamlara gelir. Arapça kökenli olup ṣadr kökünden gelir. Tasavufta ise "dört makam"dan bir tanesini ifade eder. Genellikle gözün beyazlığını simgeler ve İslam nurunun yeri olarak kabul edilir. Buna göre, sadr gözün beyazı iken, kalp ise siyahı olarak ifade edilir.

Şakk, ise "yarma, yarılma, çatlama, parçalama" gibi anlamlara gelir. İslami literatürde Peygamber Efendimizin "Ģakkı sadr (göğüs yarılması)" mucizesine atıfta bulunulur. Hadise, peygamberimizin mucizelerinden biri olarak kabul edilir.

Rahip Bahira olayı, Hz. Muhammed'in gençliğinde yaşadığı ve Hristiyan rahip Bahira ile karşılaştığı olayı ifade eder. Bu olay, peygamberliği öncesi dönemde gerçekleşmiştir ve İslam tarihi açısından önem taşır.

Sadr kelimesi edebiyatta ise bir beyitte ya da nesirde cümlenin başını ifade eder. Bu terim genellikle şiirsel metinlerde ve yazınlarda kullanılmaktadır.

Şakk ı Kamer mucizesi ise, Hz. Muhammed'in peygamberliği sırasında verilen mucizelerden birisidir. Ayın ikiye ayrılıp tekrar birleşmesi şeklinde gerçekleşen bu mucize, İslam inancında özel bir yere sahiptir.

Son olarak, Peygamber Efendimizin râhip Bahîra ile karşılaştığı olayın detayları farklı kaynaklarda farklı şekillerde anlatılmaktadır. Ancak genel olarak, bu olayın peygamberliği öncesinde gerçekleştiği ve genç yaşta olduğu kabul edilir.
 
Geri
Üst