Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sadece dere kumunda bitki yetisir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.104
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sadece dere kumunda bitki yetişir mi?​

tabiki yetişir kardeşim bakımı kolay bitkiler düşünürsen dere kumuda idealdir köklere misket gübre takviyesi yaparsın eledoa subulata zeytin limon burgulu saz saz tilki kuyruk bunlar olur…

Beyaz silis kum bitki yetişir mi?​

Beyaz silis kum bitki yetişir mi?
Silis kumda bitki yetişir. Eğer low tech düşünüyorsanız, hiç çekinmeden silis kuma da yönelebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey; kumun ince olmamasıdır.

Dere kumu nedir?​

Dere kumu nedir?
Dere kumu çelik köklendirmede oldukça sağlıklı bir materyaldir. Tek başına kullanılabilir. Duruma göre gerçek saf torf ile eşit ölçülerde karışım yaparak da çelik köklendirmede kullanabilirsiniz.

Dere kumu nasıl temizlenir?​

Dere kumu olduğu için kimyasalla temizlemenize gerek yok. Zaten su içinden çıkartılmış. Çamuru akana kadar su ile yıkamanız yeterli.

Bitki için hangi kum?​

Bitki için hangi kum?
Yerli ve yabancı marka siyah kumlar, bazalt kum ve dere kumunu daha çok bakımı kolay bitkiler için tercih edebilirsiniz. Bakımı zor bitkiler için ise aktif toprak olarak adlandırılan canlı kumlar kullanabilirsiniz. Kum Rengi: Kumun rengini akvaryumda kullanacağınız peyzaja göre seçmelisiniz.

Bahçe toprağına kum karıştırılır mı?​

Bahçe toprağına kum karıştırılır mı?
İyi toprakta kil ve kum (mil) oranı denge içinde olması gerekir. Yapılcak iş, mevcut bahçe toprağınız killi ise kum veya mil, kumlu ise killi toprak ilave ederek karıştırmak. Bu şekilde toprak ıslah edildiği gibi besin bakımından da zenginleşir.

Akvaryumda dere kumu olur mu?​

Dere kumu olabilir yakınınızda dere varsa ordanda bazı işlemlerden geçirdikten sonra kullanabilirsin. Gelişim sürece normal olur.Eğer fazla bitki ekmeyi düşünüyorsan ek olarak co2,sıvı gübre düşünebilirsin. Ben dere kumu kullanıyorum sıkıntı yaşamadım ve bitkilerde de sorun olmadı.

Akvaryum kumu ne zaman temizlenir?​

Akvaryum kumu ne zaman temizlenir?
Akvaryum kumunun üzerinde kalan unsurlar ise akvaryumda bulunan filtreleme sistemi yardımıyla yoğunluğuna göre değişen sürelerde tamamen temizlenebilir. Bu süreler akvaryumun dış filtreleme sisteminin kalitesine göre birkaç saat sürebildiği gibi birkaç günde sürebilmektedir.

Bitki kumu nasıl olmalı?​

Bitki kumu nasıl olmalı?
Seçeceğiniz kum tanelerinin boyutu 0.5 mm ile 1.5 mm arasında olursa tabanı istediğiniz şartlara uygun olarak yapabilirsiniz. Ağırlık: Seçeceğiniz kumun ağırlığı bitkileri dikmeyi kolaylaştırmanız açısından çok önemlidir. Bunun için özgül ağırlığı yüksek olan kumlar tercih etmelisiniz.
 
Evet, doğru anladınız. Dere kumunda bitki yetiştirmek oldukça mümkün ve ideal bir seçenektir. Kolay bakımı olan bitkileri tercih ederseniz, dere kumu mükemmel bir ortam sağlayacaktır. Köklere misket gübre takviyesi yaparak dere kumunda eleocharis acicularis (su misketi), subulata zeytin, limon, burgulu saz, saz tilki kuyruğu gibi bitkileri yetiştirebilirsiniz.

Beyaz silis kumunda da bitki yetiştirmeniz mümkündür. Özellikle low-tech tanklar için tercih edilebilir. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, kumun ince olmamasıdır.

Dere kumu, çelik köklendirme için oldukça sağlıklı bir malzemedir. Tek başına kullanabileceğiniz gibi, gerçek saf torf ile karıştırarak da çelik köklendirme işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Dere kumunu temizlerken kimyasal kullanmanıza gerek yoktur. Zaten suyla çıkarıldığı için, sadece çamuru akana kadar suyla yıkamanız yeterli olacaktır.

Bitkiler için uygun kum seçerken yerli ve yabancı markaların siyah kumları, bazalt kum ve dere kumunu tercih edebilirsiniz. Bakımı kolay bitkiler için ideal olacaktır. Kum rengini ise akvaryumda kullanacağınız peyzaja göre seçmelisiniz.

Bahçe toprağına kum karıştırabilirsiniz. İyi bir toprak için kil ve kum dengeli bir şekilde karıştırılmalıdır. Kil oranı yüksekse kum ya da mil, kumlu ise killi toprak ekleyerek toprağınızı zenginleştirebilirsiniz.

Akvaryumda dere kumu kullanabilirsiniz. Yakınınızda bir dere varsa, işlemlerden geçirerek kullanabilirsiniz. Bitkiler için ek olarak CO2 ve sıvı gübre düşünebilirsiniz.

Akvaryum kumunu temizlemek için ise kumun üzerinde biriken unsurları akvaryumda bulunan filtreleme sistemi yardımıyla belirli aralıklarla temizleyebilirsiniz. Bu süreler, filtreleme sisteminin kalitesine bağlı olarak değişebilir.

Bitki kumu seçerken, tanelerin boyutunun 0.5 mm ile 1.5 mm arasında olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, kumun ağırlığı bitkileri dikmeyi kolaylaştırmak açısından önemlidir. Özgül ağırlığı yüksek kumları tercih etmeniz önerilir.
 
Geri
Üst