Sadece alt isverene dava acilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sadece alt işverene dava açılabilir mi?​

Davanın sadece asıl işverene karşı açılması halinde ise, husumetten yanılmaya göre durum değerlendirilmelidir. Asıl işveren alt işveren ilişkisinin muvazaalı olmadığı, kısaca asıl-alt işveren ilişkisi bulunduğu iddia edildiğinde, husumetin tevcihinde hata kabul edilerek, alt işverene dava dilekçesi tebliğ edilerek.
Alt işveren taşeron mu?
Alt işveren (taşeron) bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerinde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran diğer …

Alt işveren dosyası nasıl açılır?​

E bildirge şifre başvuru formu ve sözleşmelerini buradan indirebilirsiniz ⇒ e bildirge şifre başvuru formu ve sözleşmeleri indir. Alt taşeron işyeri tescil için gerekli evrakları ile başvuru yaptıktan sonra SGK tarafından alt taşeron sgk dosya açılışı onaylanır.
İş sağlığı ve güvenliği kanunu kimlere uygulanır alt işveren çalışanlarına?
MADDE 2 – (1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.

İş sağlığı ve güvenliği kanunu kimlere uygulanmaz?​

6331 Sayılı Kanun Kapsamına Girmeyenler MİT ve TSK faaliyetlerini kapsamaz, Acil ve afet durumlarının faaliyetlerini kapsamaz, Evde hizmetçi olarak çalışanları kapsamaz, Hükümlü ve tutukluları infaz esnalarında, kültür ve meslek edinme faaliyetlerinde kapsamız.
Alt işveren üstlendiği işi başka alt işverenlere verebilir mi?
a) İşletmenin ve işin gereği, b) Teknolojik sebeplerle uzmanlık gerektirmesi, şartlarının birlikte gerçekleşmesi hâlinde bölünerek alt işverene verilebilir. (4) Asıl işin bir bölümünde iş alan alt işveren, üstlendiği işi bölerek bir başka işverene veremez.

Alt işverenlik sözleşmesi yazılı olmak zorunda mı?​

5763 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle alt işverenlik sözleşmesinin yazılı yapılması esası getirilmiştir. 5763 sayılı Kanun’la yapılan deği- şikliğe ilişkin gerekçede “Asıl işveren ile alt iş- veren arasında kurulan ilişkinin yazılı yapılması şartı getirilmiştir.
 
Geri
Üst