SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sade Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (akı içine sarıları üzerine)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba mayamızı ılık sütümüzü ve şekerimizi alalım.
Mayanın çözülmesi için 5 dakika bekleyelim.
Daha sonra yağı ,yoğurdu, tuzu ve yağı ekleyelim.
Son olarak yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
45 dakika 1 saat güzelce örterek mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu elimizi yağlayarak toparlayalım ve hangi biçim yapacaksak hamurumuzu cevizden biraz büyük modüller yaparak yuvarlayıp tezgâhımıza koyalım.
Teker teker bezeleri alarak hal verelim.
Üzerine yumurta sarılarımızı sürüp susam serpelim.
Hepsi bitince 180 derecede pişirelim.
Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (akı içine sarıları üzerine)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba mayamızı ılık sütümüzü ve şekerimizi alalım.
Mayanın çözülmesi için 5 dakika bekleyelim.
Daha sonra yağı ,yoğurdu, tuzu ve yağı ekleyelim.
Son olarak yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
45 dakika 1 saat güzelce örterek mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu elimizi yağlayarak toparlayalım ve hangi biçim yapacaksak hamurumuzu cevizden biraz büyük modüller yaparak yuvarlayıp tezgâhımıza koyalım.
Teker teker bezeleri alarak hal verelim.
Üzerine yumurta sarılarımızı sürüp susam serpelim.
Hepsi bitince 180 derecede pişirelim.
Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı