Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sade muhallebi Nasil Yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.611
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sade muhallebi Nasıl Yapılır?​

Sade Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye nişasta, şeker ve unu alın. Sütü de ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Orta dereceli ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Fokurdamaya başladıktan sonra vanilini ilave edin, tereyağını da ekleyerek ocaktan alın.
- Karıştırın ve kaselere paylaştırın.

Iyi bir muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın.
- Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
- Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.

Zerdeye zerdeçal konur mu?​

Zerdeye zerdeçal konur mu?
Zerde, zerdeçal ve safran ile renklendirilen, pirinç, nişasta, su ve şeker ile hazırlanan geleneksel bir tatlıdır. Ülkemizin birçok yöresinde özel günlerde yapılan geleneksel bir lezzettir.

4 kişilik muhallebi nasıl yapılır?​

4 kişilik muhallebi nasıl yapılır?
Sütün içerisine dört yemek kaşığı nişasta ,iki yemek kaşığı un, bir su bardağı şeker , iki paket vanilya eklenir ve ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi kaselere bölüştürülür. Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır.

Muhallebiyi koyulaştırmak için ne yapılır?​

Muhallebinizi yeniden ocağa alın ve karıştırarak eski ısısına gelmesini sağlayın. Ardından içerisine azar azar süt ilave ederek çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam oluşturana kadar karıştırın. Kıvamı bu şekilde açılacaktır.

Nasıl yapılır muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi yapmak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın. Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.

1 litre sütle muhallebi nasıl yapılır?​

1 litre sütle muhallebi nasıl yapılır?
Pratik Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (olmasa da olur)
- 1 paket vanilya.
- Yarımdan az margarin.
- İsteğe göre aroma konulabilir. Damla sakızı ya da limon kabuğu gibi.

Zerde ile zerdeçal aynı şey mi?​

Zerde ile zerdeçal aynı şey mi?
Bildiğiniz gibi safran oldukça pahalı bir baharat ve bu nedenle zerde yapımında çoğunlukla zerdeçal kullanılıyor. Zerdeçalın bir çok farklı ismi var bunlardan bazıları safran kökü, sarıboya, zerdeçal, hint safranı. Sizde dilerseniz zerdeçal miktarını arttırarak sadece zerdeçal kullanabilirsiniz.

Zerdeçal tatlılarda kullanılır mı?​

Kurutulmuş baharat olarak zerdeçal toz haline getirilerek; tatlılarda, çorbalarda, pilavlarda, et yemeklerinde, söğüş ve çeşitli sebzelerde baharat olarak kullanılır. Evde hazırlanan peynir veya sürmelik yağlara sarı bir renk vermesi için de zerdeçal tercih edilir.

4 su bardağı sütle muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi yapımı için; orta boy derin bir tencere içine 4 su bardağı süt koyun. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta ekleyin. Muhallebi karışımını tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocak üzerine alın.
 
Sade Muhallebi Tarifi:
- Derin bir tencereye 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı unu alın.
- Üzerine 1 litre sütü ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra fokurdamaya başladığında içerisine 1 paket vanilya ekleyin, 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerini isteğe göre tarçın ya da kakao ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Muhallebiyi koyulaştırmak içinse; pişmiş muhallebiyi yeniden ocağa alıp eski ısısına gelmesini sağlayın, azar azar süt ilave ederek çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam oluşturana kadar karıştırın. Bu şekilde muhallebinizin kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Muhallebi ile zerdeçal arasındaki farka gelince, zerdeçalın zerde gibi bir tatlıda kullanılmadığını belirtmek isterim. Zerdeçal daha çok yemeklerde, çorbalarda, pilavlarda ve bazı tatlarda baharat olarak kullanılmaktadır. Zerde ise, safran, pirinç, nişasta, su ve şeker ile hazırlanan ve geleneksel olarak yapılan bir tatlıdır.

Eğer 4 kişilik muhallebi yapmak istiyorsanız; 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker ve vanilya kullanarak yukarıda anlatıldığı şekilde pişirebilirsiniz. Servis yapmadan önce muhallebinin tamamen soğumasını sağlamayı unutmayın.

Eğer başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst