- Konu Yazar
Saçlar için en iyi sabun hangisi?
Saça iyi gelen bitkisel sabun çeşitleri Defne Sabunu: Özellikle aşırı yıpranmış saçlara bakım yapar. Yıpranan saçların ihtiyacı olan vitaminleri sağlar. Zeytinyağı Sabunu: İçeriğinde bulunan zeytinyağının faydalı aktifleri sayesinde saçınızı besler, saç parlaklığını arttırır ve saç derisinin rahatlamasına fayda sağlar.Sabunun amacı nedir?
Sabunun amacı nedir?Sabun, temizleme amacı yanında kozmetik, losyon, krem, sprey, ilaç yapımında kullanılır. Endüstride boya, metal çekme işlerinde, sentetik kauçuk ve plastiklerin birçok türünün imalatında, su geçirmez tekstil üretiminde, metallerin paslanmasını önleyici yardımcı malzeme olarak birçok alanda kullanılmaktadır.
Sabunun doğal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.Saç çıkaran sabun hangisi?
Saç çıkaran sabun hangisi?Bıttım sabunu saç çıkarma özelliğine sahiptir. Fakat düzenli olarak ve uzun süre kullanılması halinde faydalı olabilir. 8 ila 9 ay boyunca haftada 2 veya 3 kez saçınızı sadece bıttım sabunu ile yıkarsanız, saçınızın çıktığını görebilirsiniz.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph’ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Sabunun Özellikleri Nelerdir?
Sabunun Özellikleri Nelerdir?SABUNLAR
- Bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilirler.
- Doğaldırlar,insana zararları yoktur.
- Su kirliliği yaratmazlar.
- Çevreye zararları yoktur.
- Yapıları doğal olarak kolay parçalanır.
- Zamanla temizleme güçlerini yitirirler.
- Sert sularda bulunan metal iyonlarıyla çökelek oluştururlar.
Sabunun Faydaları Nelerdir?
Sabun en temel temizlik maddelerinden birisidir. Doğal sabunlar insan vücudundaki ciltteki yağlanmayı, kırışıklıkları, sarkmaları ve sivilceleri gidermekte oldukça etkilidir. Bu bakımdan özellikle son yıllarda tercih edilmeye başlanmıştır.Organik bıttım sabunu nasıl anlaşılır?
Organik bıttım sabunu nasıl anlaşılır?Doğal bıttım sabunu koyu renkli olarak öne çıkar. Renk detayını göz önünde bulundurarak sabunun doğallığını tespit edebilirsiniz. Aynı zamanda köpürme kısmında da belirli farklılıklar vardır. Kendine has özel bir kokusu olan organik bıttım sabunundaki köpürmeler baloncuk şeklinde gelişmez.
Sabunda kostik olduğu nasıl anlaşılır?
“Ph” derecesi (alkali değeri) 11 ile 14 arasında bulunan maddelerin tamamı, “kostik” yani aşındırıcı özelliğe sahiptir ve sabun yapımında kullanılabilir.Sabun ve deterjan için ortak olan nedir?
Sabun ve deterjan için ortak olan nedir?Sabun ve sentetik deterjanları oluşturan moleküllerin her ikisinde de suyla etkileşen (hidrofilik olarak isimlendirilir) ve suyla etkileşmeyen (hidrofobik olarak isimlendirilir) bölümler vardır.
Hidrofilik ve hidrofobik moleküller polar ve apolar moleküller olarak da bilinir. Bir ucu hidrofilik, öbür ucu hidrofobik moleküllere amfifilik veya amfipatik denir. Sabun ve deterjanlar amfifilik olmalarından dolayı hem suda hem yağda çözünebilirler, bu sayede yağlanmış bir yüzeyin temizlenmesini sağlarlar.
Hidrofil grubu nedir?
Hidrofil grubu nedir?Yüzey aktif maddenin bir molekülü en azından polar maddelere (polar gruplar) ilgisi olan bir kısmı ihtiva etmektedir. Polar grup elektron dağıtıcısına sahip olan fonksiyonel bir gruptur. Bu grup polar sıvılara özellikle suya ilgiyi meydana getirir ve bu şekilde maddenin hidrofilik karakterini oluşturur.