Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sacin terlemesi nasil onlenir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Saçın terlemesi nasıl önlenir?​

Yaz Sıcağında Terleyen Saç Diplerinize 4 Basit Ama Etkili Çözüm!
- 1- Yaz aylarında jöle yerine wax kullanmayı deneyin.
- 2- Favori saç ürününü saçınıza uyguladıktan sonra, kuruturken en düşük sıcaklığı tercih edin.
- 3- Saçlarınızı çok sık yıkamaktan kaçının.
- 4- Kuru şampuanı çantanızdan eksik etmeyin.

Bir insan durduk yere neden terler?​

Bir insan durduk yere neden terler?
Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Terleme Hastalığı Nedir?​

Cevap: Doğal terleme dışında, bireyin genel veya bölgesel olarak aşırı terlemesine hiperhidrozis denir. Terleme egzersiz esnasında, sıcak veya soğuk havalarda vücut sıcaklığını ayarlamak için gerekli fizyolojik bir mekanizmadır. Bunların dışında stres ve heyecan nedeniyle terlemede artma olabilir.

Saç neden çok terler?​

Saç neden çok terler?
Vücuttaki hormon seviyesinin değişikliğe uğraması: Hamilelik sırasında veya menopoz dönemlerinde oluşan aşırı kafa terlemesi hormonların seviyesinin değişmesinden kaynaklanır. Ayrıca hipertroit terleme yaşayan hastanın kafasında yüzünde veya tüm vücudunda aşırı terleme yaşamasına sebep olmaktadır.
Uykuda kafa terlemesi neden olur?​
Gece uyurken ense ve boyun terlemesi gece terlemesi şikayetleri arasında yer almaktadır. Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir.

Aşırı terleme nedir neden olur?​

Aşırı terleme nedir neden olur?
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.

Çok terlemek hangi hastalık belirtisi?​

 
Aşırı terleme birçok farklı hastalığın belirtisi olabilir. Bazı önemli hastalıkların aşırı terlemeye yol açabileceğini belirtmek gerekir:

1. **Hipertiroidi**: Tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu vücut metabolizması hızlanır ve bu da terlemeye neden olabilir.

2. **Diabetes Mellitus (Şeker Hastalığı)**: Hipoglisemi durumlarında veya diyabetin ilerlemiş aşamalarında aşırı terleme görülebilir.

3. **Menopoz**: Kadınlarda menopoz döneminde hormon seviyelerindeki değişiklikler terlemeye yol açabilir.

4. **Obezite**: Aşırı kilolu olmak vücut sıcaklığını artırabilir ve bunun sonucunda terleme artabilir.

5. **Kalp sorunları**: Kalp yetmezliği veya diğer kalp rahatsızlıkları da terleme sorunlarına neden olabilir.

Bu hastalıkların yanı sıra, bazı ilaçlar, hormonal değişiklikler, stres ve anksiyete gibi durumlar da aşırı terlemeye sebep olabilir. Eğer aşırı terleme sorunu yaşıyorsanız ve bu durum sizde endişe yaratıyorsa mutlaka bir doktora başvurmanız önemlidir. Bir uzman hekim tarafından yapılacak muayene ve gerekli tetkikler sonucunda, terlemenin altında yatan neden belirlenebilir ve uygun tedavi planı oluşturulabilir.
 
Geri
Üst