AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sac sagligi icin sabun mu sampuan mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Saç sağlığı için sabun mu şampuan mı?​

1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph’ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.

Sabun ile şampuan arasındaki fark nedir?​

Sabun ile şampuan arasındaki fark nedir?
Şampuan saçı temizlemek için tasarlanmış bir sıvı deterjan çeşidi, bar (kalıp) sabun cildi temizlemek için tasarlanmış bir alkali maddedir. Her ikisi de saçları etkili bir şekilde temizleyecek temizlik maddeleri olsa da kalıp sabun, onu ideal olmayan bir temizleyici yapan bazı özelliklere sahiptir.

Saçı sabunla yıkamak doğru mu?​

Saçı sabunla yıkamak doğru mu?
Saçların ve saçlı derinin pH oranı yaklaşık 5’tir. Sabunlar ise 9-10 arasında pH değerine sahiptir. Bundan dolayı saçları yıkarken sabun kullanmak saça zarar verir. Saçları sabunla yıkamak saç derisinin yağ dengesini bozabilir, saçları kurutup, kırılmaya yol açabilir, hatta saçları keçeleştirip sertleştirebilir.

Sabun şampuan nedir?​

Bu şampuanların pH derecesi tıpkı sıvı şampuanlar gibi düşük ve saç derisi ile uyumludur. Düzenli kullamında bile saç derisine hasar vermez ve saçları kurutmazlar. Çoğu zaman bu şampuanlar ile yıkama sonrası saç kremi kullanımına bile ihtiyaç yoktur.

Hakiki bıttım sabunu rengi nasıl olur?​

Hakiki bıttım sabunu rengi nasıl olur?
Hakiki bıttım sabunun rengi deminde bahsettiğimiz gibi koyu yeşildir. Bir daha söylememizde yarar var bu sabun kurudukça açık yeşil rengini alabilmektedir.

Saç sabunla yıkanırsa ne olur?​

Saç sabunla yıkanırsa ne olur?
El sabunu ile saç yıkanır mı?​
Sonuç : Saç ve saç derisinin pH aralığı ortalama 5 civarındadır. Sabunların pH’ı ise 9 ila 10 civarındadır. Bu sebeple, sabunlar saç yıkamak için uygun değildir.

Saç dökülmesine karşı en iyi sabun hangisi?​

Saç dökülmesine karşı en iyi sabun hangisi?
Bıttım sabunu Egzama, mantar gibi cilt hastalıkları ile kepek ve saç dökülmesi gibi problemlerde de etkili bir sabundur.

Sabun ile şampuan arasındaki fark, şampuanın saçı temizlemek için özel olarak tasarlanmış bir sıvı deterjan olduğu, bar sabunun ise cildi temizlemek için tasarlanmış bir alkali madde olduğudur. Her ikisi de etkili temizlik maddeleri içerse de sabunun bazı özellikleri nedeniyle ideal bir temizleyici olmadığı belirtilmektedir.

Saçı sabunla yıkamanın doğru olup olmadığına gelince, saçların ve saçlı derinin pH değerinin yaklaşık 5 olduğu ancak sabunların 9-10 arasında bir pH değerine sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, saçları sabunla yıkamanın saça zarar verebileceği, saç derisinin yağ dengesini bozabileceği, saçları kurutabileceği ve hatta keçeleştirebileceği belirtilmektedir.

Ayrıca sabun ile saç yıkamanın saç ve saç derisi için uygun olmadığı vurgulanmaktadır çünkü sabunların pH değerinin saçın doğal pH'ına zarar verebileceği belirtilmektedir. Ancak, sabun şampuanlarının düşük pH derecesine sahip olduğu ve saç derisiyle uyumlu olduğu belirtilmiştir.

Saç dökülmesine karşı en iyi sabun olarak bıttım sabunu önerilmektedir çünkü egzama, mantar gibi cilt hastalıkları ile kepek ve saç dökülmesi gibi problemlerde etkili olduğu belirtilmektedir. Bıttım sabunu genellikle saç ve saç derisi için doğal bir bakım ürünü olarak tercih edilmektedir.

Sonuç olarak, saç sağlığı için tercih edilecek ürünün saçın doğal pH dengesini koruyan ve uygun temizlik sağlayan bir şampuan olması önerilmektedir. Sabunların ise saç için uygun olmadığı ve doğal yapıya zarar verebileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, saç bakımı için özel olarak formüle edilmiş şampuanların kullanılması saç sağlığı açısından daha uygun olabilir.

Geri