AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sac kepegi yeme hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Saç kepeği yeme hastalığı nedir?​

Yabancı madde yeme durumu ya da Pika Sendromu olarak tanımlanan beslenme ve yeme rahatsızlığından bahsediyoruz. Sendromlu hastalar cıva, seloteyp bant, kendi kafasındaki saç kepeği, sünger, plastik, kömür, kiremit, sabun, bez parçası, saç gibi birbirinden farklı maddeleri tüketebiliyor.

Saç dibindeki kepek nasıl geçer?​

Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın. Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz.
Düzgün fırçalamamak/taramamak Fırçalarken saç derinizdeki kirden de kurtulursunuz, bu nedenle kepek nedenini en aza indirmek için her gün yapılması gerekir. Düzenli olarak günde iki kez yapın, ancak aşırıya kaçmayın.
Kepeğin içinde ne var?
Gri veya beyaz renkte oluşan kepek, aslında saç derinizde bulunan ölü deri hücrelerinin bir araya gelmesi sonucunda oluşur. Ölü deri hücreleri saçlarınızda adeta topaklanarak, pullar oluşturur. Bu pullar aslında bir cilt probleminin belirtisidir.
Kepek yağlı saçta mı olur kuru saçta mı?
Yanlış 1: Kepek kuru kafa derisinden dolayı oluşur. Doğrusu aslında bunun tam tersi. Kepek yağlı kafa derisine sahip insanlarda daha çok oluşur. Kafa derinizin üzerindeki hücreler sürekli yıkılır ve tekrar yenilenir. Eğer hücreler yıkılma oranına göre çok hızlı gelişiyorsa bu kepeklere yol açar.

Pika hastaları neler yer?​

Pika Sendromu Tedavisi Çoğu zaman yeme bozuklukları düzeltildiği ve eksik olan mineral ve besinler yerine konulduğu zaman bu durum ortadan kalkar. Demir eksikliği tespit edildiği zaman karaciğer, kırmızı et, pekmez, yumurta, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.

Pika sendromu kimlerde görülür?​

Gelişmekte olan ülkelerde büyük olasılıkla daha yaygın olan, çocukları, ergenleri ve herhangi bir cinsiyetin yetişkinlerini etkileyebilir. Daha çok bakır, Demir ve çinko eksikliğine bağlı olarak gelişen pika sendromu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…
Pika sendromunun tam olarak nedeni bilinmemekle beraber demir eksikliği, çinko eksikliği ve yetersiz beslenme en yaygın nedenler arasındadır. Ancak kimi zamanda psikolojik sorunlar da yabancı madde yeme alışkanlığına neden olabilmektedir.
 
Geri
Üst