AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sac Kavurma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
750 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik

Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sacı ısıtalım.
Ardından kuşbaşı doğranmış etleri alalım ve ortada karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince sıvı yağ, sarımsak ve küp doğranmış soğanı ekleyelim.
2 dakika kadar kavurunca domates ve baharatları ekleyelim ve kaynayınca kısık ateşe alarak pişmeye bırakalım.
Ben domatesi buzluktan kullandım çabucak eridiği için iri doğradım. Siz taze kullanacaksanız daha küçük doğrarsınız. Domatesler ufaksa sayısını çoğaltabilirsiniz.
Özleşen yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

Sac Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst