- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Saç ekiminden sonra donör bölgede iz kalır mı?
Saç ekimi sonrası donör bölgede iz kalır mı? Genellikle bu işlemlerden sonra donör bölgede iz kalmaktadır. Donör bölgede saç köklerin yetersiz olması durumunda kalan iz, ikinci seansta kapatılabilmektedir.Saç ekimi hangi bölgelere yapılır?
Özellikle ense bölgesi saç ekimi için donör bölge olarak kabul edilir. Fakat ense bölgesinde yeteri kadar saç kökü elde edilemiyorsa bu durumda göğüs, sırt, kol ve bacak bölgelerinden de kıl kökü alıp saç dökülmesinin olduğu bölgelere ekilebiliyor.Saçların alındığı yerde çok ince materyalleri kullanmasıyla birlikte ense bölgesinde bir ize rastlanmamaktadır. Demin bahsettiğim gibi geniş uçlu aletlerle ense bölgesinden alınan köklerin sonucunda leopar görüntüsü gibi alacalı bir görüntü ortaya çıkabilmektedir.
Saç ekimi fue mi DHI mi?
Saç ekimi fue mi DHI mi?FUE Tekniğinde kanal açma sürecini beklemek gerekirken, DHI’de direkt olarak ekime geçilebilir. DHI özellikle dar bir alana sık ekim yapılması gerektiğinde kullanılır. FUE ise kafa derisinde daha geniş alanlara yapılacak uygulamalar için tavsiye edilmektedir.
Saç ekimi her bölgeye yapılır mı?
Saç ekimi her bölgeye yapılır mı?Birden fazla saç ekimi yaptırmak oldukça normal ve doğal bir süreçtir. Kaç kez saç ekimi yaptırabileceğiniz elbette saç ekimi için kullanılacak saç foliküllerinizin miktarına bağlı olacaktır. Saç ekiminde kullanılacak saç kökleri genelde başın arka kısmında, kulak hizasında bulunur.
Donör bölge kaç günde kapanır?
İlk on gün geçtiğinde hastalarda iyileşme süreci yavaş yavaş başlar. 30 gün yani 1 ayın sonunda donör bölgenin tamamen kapandığını yani iyileştiğini söyleyebiliriz.Saç ekiminde arkada iz kalır mı?
Gelişen yöntemler ile saç ekimi sonrasında artık kafada kesinlikle iz kalmamaktadır.Saç ekimi sonrasında donör bölgedeki yara görünümünün tamamen iyileşmesi yaklaşık 10 gün kadar sürebilmektedir. Burada kişinin metadobolik yapısı ve hücre yenilenme hızı oldukça önemlidir. Bazı kişilerde iyileşme çok daha hızlı meydana gelirken, bazı kişilerde biraz daha yavaş gerçekleşebilir.