Sac ekimi sonrasi nekrozu nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Saç ekimi sonrası nekrozu nasıl anlaşılır?​

Cilt nekrozu, cildin ölmekte olduğunu ya da öldüğünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu durum, saç ekim işlemi sonucunda olmaması gereken bir komplikasyondur. Kişinin cildinde derin bir kabuk gibi görünür. Buna ek olarak kişinin başının arkasında ya da saç köklerinin ekildiği yerde görülebilir.
Kıl köklerinin alındığı yerden tekrar saç çıkar mı?
Alınan kökler çıkmaz fakat içeride kalan kökler çıkmaya devam edecektir. Açıklığı kapatacak sayıya ulaşıldığında kök alma işlemi sona ermektedir. Bu bölgeden alınan saçların tamamı, geri çıkmayacak, bu bölge seyrek olarak kalacaktır.

Saç ekimi neden başarısız olur?​

Ekim merkezinin başarısızlığı, adayın uygun olmaması veya ekim işleminden sonra yapılması gereken bakımın aksatılması gibi birçok neden sayılabilir. Saç telinin yoğunluğu kişinin kendinden kaynaklandığından, çoğu zaman başarılı olan saç ekimleri hastalar tarafından başarısız kabul edilmektedir.
Hangi durumlarda saç ekimi yapılmaz?
* 21 – 22 yaş itibariyle sağlıklı ve kalıcı saç ekimi yaptırılabilir, * Doğuştan saçsız olan ve donör bölgesinde saç bulunmayan kişilere saç ekimi yapılamaz, * HIV ve Hepatit C gibi hastalıklara sahip olan kişilere saç ekimi yapılamaz, * Yüksek tansiyon, diyabet vb. hastaları doktor onayıyla saç ekimi yaptırabilir.
Adrenalin, izotonikle karıştırılmadan enjekte edilirse veya izotonikle karıştırılsa da yoğun miktarda kullanılırsa deride kan akışı engellendiği için dokuları öldürüp nekroza neden olabilirler. Saç ekiminde uzman olmayan kişilerce başvurulan bu hata hasta için oldukça riskli sonuçlar doğurur.
Saçta nekroz nasıl anlaşılır?
Nekrozda ciltte oldukça derin olan bir kabuklanma görülür. Bu durum kişinin başının arkasında ya da saç ekim işlemi yapılan bölgede görülebilir. Nekroz ne zaman ortaya çıkar? Nekrozun, saç ekimini takip eden 2 hafta ya da 4 hafta içinde ortaya çıkabildiği bilinmektedir.

Ekilen saçların yüzde kaçı çıkar?​

Yapılan araştırmalarda saç ekiminden sonra saçların çıkış hızı kadınlarda erkeklere göre daha yavaştır. Saç ekiminden sonra saçların %99’u dökülür ve geriye kalan %1’lik kısım ise uzamaya devam eder.
Ölen saç kökleri çıkar mı?
Saç canlı bir dokudur, saç kökü çeşitli nedenlerle canlılığını yitirirse yani ölürse, saçın yer kapladığı o bölgede saç dokusu kaybolur. Ölü saç dokusu da tekrar canlanmaz. Dolayısıyla o bölgeye tek yapılabilecek şey uygun koşullarda uzman kişiler tarafından yapılacak saç naklidir.

Kötü saç ekimi nasıl düzeltilir?​

Yapılan saç ekimi hataları şu şekilde düzeltilebilir. Çim adam görüntüsünü düzeltmek için dik olan saçların yanına yeniden, doğru açılı saç kökü ekilebilir veya dik ekilen saçlar çıkarılarak yeniden ekilebilir ya da hastanın saçını uzun kullanması tavsiye edilebilir.
Ekim yapılan saçlar neden dik çıkar?
Saçların dik dik çıkmasının tek nedeni; köklerin ekileceği kanalların açımı esnasında, kanalların saçların doğal yönlerine göre değil, ezbere ve gelişigüzel açılmasındandır.
20 ile 65 yaş arasındaki herkes saç ektirme operasyonu yaptırabilir. Saç ektirme ameliyatlarında yaş sınırı yoktur. Saç dökülmesi genetik olarak erken yaşlarda başlayıp ileri yaşlara kadar devam edebilir. Saç dökülmesi yaşayanlar ne kadar erken önlem alırlarsa tedavi o kadar olumlu sonuç verir.
Hangi durumlarda saç ekilir?
Saç ekimi için en uygun zaman saç dökülmesinin %60 oranında tamamlandığı ve yoğun dökülme sürecinin sona erdiği dönemlerdir. Böylece doktorunuz tarafından dökülme şekliniz analiz edilerek saç ekimi planlaması en doğru şekilde hesaplanacaktır.

Saç ekiminden ne kadar süre sonra traş olunur?​

Saç ekim operasyonu sonrası üçüncü ayda makine ile kesim yapılması uygundur. Ekilen saçlar artık köklerle tamamen buluşmuş ve makine ile kesim yapılması önerilmektedir. Kesim işlemi köklere zarar vermemesi için yakın bölgeden yapılmamalıdır.
Saç nekrozu neden olur?
Nekroz, saç ekimi operasyonlarının nadir fakat ciddi koplikasyonlarından biridir. Hem hastaya hem de ekim tekniğine bağlı faktörlerden kaynaklanır. Ekim tekniğine bağlı faktörlerin birinci nedeni ise greftlerin sık yerleştirilmesidir.

Saç nekrozu nedir?​

Nekroz: saç ekimi komplikasyonları arasında en nadir görülen ancak en riskli olan komplikasyondur. Bir veya daha fazla hücrenin geri dönülemez şekilde hasar görmesi durumudur. Nekroza uğrayan doku patolojik ölüm yaşayarak cansız dokuya dönüşür.
 
Geri
Üst