Sac ekimi donor bolge iz kalir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Saç ekimi donör bölge iz kalır mı?​

Saç ekimi sonrası donör bölgede iz kalır mı? Genellikle bu işlemlerden sonra donör bölgede iz kalmaktadır. Donör bölgede saç köklerin yetersiz olması durumunda kalan iz, ikinci seansta kapatılabilmektedir.

Saç ekimi sonrası izler ne zaman geçer?​

1 hafta sonra: Ekim alanında kızarıklık kaybolur, kabuklar ilk yıkama sonrası dökülmeye başlar. 10 gün sonra: İzler kaybolur. 2-8 hafta: Ekilen saçlar dökülür.
Dikiş atılan bölgelerden ise ileriki zamanlarda artık saç çıkmayacaktır. Yara izi olan bölgelere saç ekimi işlemi uygulanırken öncelikle bölgedeki kan akışı kontrol edilir. Çünkü deride çok büyük deformasyonlar meydana gelmişse bu bölgede saç ekimi işlemi sonucu saç çıkmayabilmektedir.
Donör bölge ne zaman kapanır?
Saç ekimi sonrasında donör bölgedeki yara görünümünün tamamen iyileşmesi yaklaşık 10 gün kadar sürebilmektedir. Burada kişinin metadobolik yapısı ve hücre yenilenme hızı oldukça önemlidir. Bazı kişilerde iyileşme çok daha hızlı meydana gelirken, bazı kişilerde biraz daha yavaş gerçekleşebilir.
Saç ekiminde donör bölgede tekrar saç çıkar mı?
Bu bölgeden alınan saçların tamamı, geri çıkmayacak, bu bölge seyrek olarak kalacaktır. Alım yapılacak olan donör bölgesinden orantılı şekilde çıkartılan ensedeki saç köklerinin yokluğu, dışarıdan fark edilmez.

Saç ekimi sonrası ensede iz kalır mı?​

Saçların alındığı yerde çok ince materyalleri kullanmasıyla birlikte ense bölgesinde bir ize rastlanmamaktadır. Demin bahsettiğim gibi geniş uçlu aletlerle ense bölgesinden alınan köklerin sonucunda leopar görüntüsü gibi alacalı bir görüntü ortaya çıkabilmektedir.

Donör bölgede kızarıklık ne zaman geçer?​

Saç ektiğimiz bölgeyle birlikte donör olarak seçtiğimiz bölgede ufak kabuklanmalar ve hafif düzeyde kızarıklıklar oluşabilir. Kabuklanma ve kızarıklıklar 10-15 gün içinde geçecektir. İşlem sonrası bölgede şişlik, kaşıntı ve hafif ağrı hissetmeniz çok normaldir.
Cilt nekrozu, cildin ölmekte olduğunu ya da öldüğünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu durum, saç ekim işlemi sonucunda olmaması gereken bir komplikasyondur. Kişinin cildinde derin bir kabuk gibi görünür. Buna ek olarak kişinin başının arkasında ya da saç köklerinin ekildiği yerde görülebilir.
Ameliyatlı yerden saç çıkar mı?
Yara izine saç ekimi operasyonları ile artık buralarda da saçların çıkması sağlanmaktadır. Bu yöntem normal saç ekim yöntemlerine göre daha dikkatli olunması ve kaliteli bir operasyon gerektiren işlemlerdir.
Kafadaki dikiş izi nasıl geçer?
Dikiş izleri, genellikle yapılan estetik ameliyatlar ile düzeltilebilir. Çok derin ve çok ağır olmayan yara izlerinde cilt soyma işlemi yapılarak cildin görünümündeki bozukluk giderilir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Doktor kontrolü dışında bölgeye kremler, yağlar vb. sürülmemelidir.

Saç ekimi sonrası donör bölge ne zaman traş edilir?​

Ekim yapıldıktan 3 hafta sonra, donör bölgenizi traj edebilirsiniz. Saç Ekiminden bir ay sonra da, saç ekimi yapılan bölgedeki saçlarınızı MAKAS ile traş edebilirsiniz. Saç ekiminden sonra 6 ay kadar kazıtma işlemi yapılmamalıdır.

Donör bölge ne zaman makine ile traş edilir?​

Makineyle tıraş ne zaman yapılabilir? Saç ekim operasyonu sonrası üçüncü ayda makine ile kesim yapılması uygundur. Ekilen saçlar artık köklerle tamamen buluşmuş ve makine ile kesim yapılması önerilmektedir. Kesim işlemi köklere zarar vermemesi için yakın bölgeden yapılmamalıdır.
En ileri derecedeki saç dökülmelerinde bile ense ve kulak arkasında 10.000-12.000 greft bulunur. Bunların 6.000 civarı saç ekimi için kullanılmak için uygundur. Bu sayı saçtaki açılan bölgenin kapatılması ve doğal görüntüye kavuşması için oldukça yeterlidir.
Saç ekimi sonrası mastürbasyon yasak mı?
Mastürbasyonun, terleme, kan basıncı ve yüksek kalp atışı gibi fizyolojik belirtileri vardır. Bu sebeple saç ekim işleminden sonra kişinin belirli bir süre ( 1 hafta önerilen )mastürbasyona ara vermesi gerekmektedir.
Saç alınan bölgede iz kalır mı?
Ekilen saç kökleri, ekim işleminden yaklaşık 6 ay sonra çıkmaya başlar. Sonraki aylarda uzama hızlanır ve kafadaki dikiş izi sorunları da ortadan kalkar. FUE tekniği, doktorlar tarafından saç ekimi yapıldıktan sonra hiç iz bırakmayan bir yöntem olduğu için özellikle tercih edilir.
 
Geri
Üst