Sabirli olmak ne demektir sabrin insan hayatindaki onemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sabırlı olmak ne demektir sabrın insan hayatındaki önemi nedir?​

Kur’an’da sıkıntılara karşı sabretmemiz tavsiye edilir. Hz. Peygamber de “Sabır, genişliğin, huzur ve rahatlığın anahtarıdır.” buyurarak sabrın önemini vurgulamıştır. Sabır insanın kızgınlık, öfke vb. davranışlarını kontrol edebilme becerisini geliştirir.

Sabırlı olmak nasıl kazanılır?​

İşte sabretme becerisini geliştirmek için uygulayabileceğiniz stratejiler:
- Pozitif bir bakış açısını koruyun. Farz edin ki elinizde yarısına kadar dolu bir bardak su var.
- Varsayımda bulunup tasalanmayın.
- 3. Empati yapın.
- Bir şeyleri beklemenin heyecanını yaşayın.
Bunun için Yüce Allah; ibadetlerde, musibetlere tahammülde, savaşta ve başarıya ulaşmakta sabrı tavsiye etmektedir: “Ey mü’minler! (İbadetlerin meşakkatlerine ve musibetlere) sabredin, (harp sıkıntılarına tahammül göstererek Allah düşmanlarına) galip gelip (kafirlerle) cihada hazırlıklı ve uyanık olun.
Ya sabır zikri nasıl çekilir?
- *”Ya Sabur Celle Celalühü” zikrini çeken kimse, şiddet ve zorluk görmez.
- *Sabırlı olmak için okunacak dua; Allahümmağfirli zenbi ve ezhib ğayza kalbi ve ecirni mineş şeytani euzü billahis semiıl alimi mineş şeytanir racim. ”Allah’ım!
- Anlamı: “Ey Rabbimiz!
Sabırlı olmak ne demek okul öncesi?
Sabır ; olacak ya da gelecek bir şeyi telaş göstermeden bekleme, kendini tutma, tahammül etme, zorluklara katlanma, dayanma gücü olarak ifade edilir. Sabır öğretilirken ilk adım olarak çocuğun beklemeyi öğrenmesi sağlanır. Elde etmek istediği şeyi bir müddet bekleyebilir ise ona sahip olabileceği anlatılır.

Sabır imtihanı nedir?​

Her ne sebeple olursa olsun bela ve musibetler istenmez; ancak geldiğinde onlara karşı mücadele edip gücünün yetmediği yerde de sabırla katlanmak gerekir. Allah sevdiği kullarının günahını, ibadetteki açığını bela ve musibetlere karşı göstermiş olduğu sabırla kapatır.

Ibadette sabır ne demek?​

Bir direniştir, kararlılıktır, dik durma çabasıdır, sürekli bir mücahededir. Yiğitliği gerektirir. Maruz kalınan türlü zorluklara, şeytanın, dünyanın, nefsin yönlendirmelerine karşı dinin; dinin muhayyer bıraktığı durumlarda ise akl-ı selimin ölçülerini korumak için gösterilen gayrettir sabır.
Sabır, acı ve üzüntü verici şeylere katlanma gücü demektir. İslam’da sabır en büyük erdemlerden biri olarak görülür. Tasavvufta ise sabır hayrın da şerrin de Allah’tan geldiğini bilmek ve ne olursa olsun şükretmek anlamında kullanılır.
Sabretmek sevap mı?
Günah işleme isteğini yenip sabretmek çok sevaptır. Günahların büyüğünden de, küçüğünden de sakınmak gerekir. Hz.Peygamber (s.a.v.) “Bir zerrecik (yâni çok az) bir günahtan kaçınmak, bütün cin ve insanların ibadetleri toplamından daha iyidir.” buyurdu.
Sabır için hangi zikir çekilir?
*”Ya Sabur Celle Celalühü” zikrini çeken kimse, şiddet ve zorluk görmez. Müşkilat ve zorluk anında Allah-u Teâlâ sabır ve sebat eder.Bu Zikir devam eden kimseler teşebbüs ettiği işi tamamlamadan bırakmazlar.

Ya sabır kaç kere çekilir?​

5 vakit namazdan sonra 298 defa “Yâ Sabur” celle celalühü ism-i şerifini okumaya devam eden kimse sabır ve metaneti artar.
 
Geri
Üst