AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabika kaydi olan Almanyaya gidebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.885
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sabıka kaydı olan Almanyaya gidebilir mi?​

Adli Sicil Kaydı: Kişilerin herhangi bir suça bulaşıp bulaşmadığını gösterir nitelikteki belge olan adli sicil kaydı (sabıka kaydı) ihtiyacı olan Alman vatandaşları konuyla ilgili Almanya Konsolosluğu’ndan destek alabilmektedir.

Almanyada Bosandim Türkiyede ne yapmam lazim?​

Yurtdışında boşanan taraflar (boşanan eşlerin her ikisi de) konsolosluklara veya Türkiye’de yetkili Nüfus Dairelerine boşanmak için gerekli belgelerle başvuru yaparlarsa yabancı boşanma kararının Türkiye’de tanınması işlemlerini yaptırabiliyorlar.

Bir ülkede oturma izni nasıl alınır?​

Bir ülkede oturma izni nasıl alınır?
Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Sabıka kaydı olan yurt dışına çıkabilir mi?​

Bu adli kontrol tedbirinin kişi hakkında verilmesi yani kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağının uygulanması halinde, kişinin yurt dışına çıkışı kesinlikle yasaklanır.

Almanya’da sabika kaydi ne zaman silinir?​

Kural olarak hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Hükümlüye ait arşiv kaydı ise 5 yıl sonra silinir.

Yurtdisinda boşanma turkiyede gecerli mi?​

Yurtdisinda boşanma turkiyede gecerli mi?
Yurt dışında, yetkili yabancı mahkeme tarafından evliliği sonlandırılmış kişiler Türk mahkemelerinde tanıma ve tenfiz davasını açmadığında karşılaşılacak olumsuz durumlar şunlardır: Yurt dışında verilmiş olan boşanma kararının Türkiye’de hiçbir geçerliliği yoktur.
Sabıka kaydı olan birisinin Avrupa’nın Schengen bölgesine vizesiz erişimi bulunuyorsa sabıka kaydı o ülkeye gitmek için engel olmamaktadır. Ancak kişinin Schengen bölgesine vizesiz erişim hakkı yoksa, vize başvuru sürecinde adli sicil kaydı incelenmektedir.
Türk vatandaşı olarak Almanya’ya nasıl gider?​
Almanya Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin ülkeye girmesi için vize talep ederken, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 gün kadarlık bir sürede vizesiz giriş yapabilmesine izin vermektedir.
Adli sicil kaydı olan birisi, adli sicil kaydı ile giriş izni veren ülkelerden vize alabilmektedir. Ancak bazı ülkeler, adli sicil kaydı olan kişilerin ülkelerine girmesine izin vermemektedir. Bu nedenle yalnızca adli sicil kaydı olan kişilerin girişine izin veren ülkelerden vize alınmaktadır.
Almanyada sabika kaydı ne zaman silinir?​
Memnu yani yasaklanmış hak iadesi kararı alındığı takdirde infazdan itibaren 15 yıl geçmesi üzerine arşiv kaydı silinir. Memnu hakların iadesi kararı alınmazsa da 30 yıl içerisinde adli sicil arşiv kaydı silinir. Memnu hakların iadesi kararı cezayı veren mahkeme tarafından verilmektedir.

Sabıka kaydı olan pasaport alabilir mi?​

Sabıka kaydı olan pasaport alabilir mi?
Pasaport verilmeyen kişiler listesinin başında herhangi bir adli süreç, dava ya da tutuksuz yargılanma nedeniyle yurt dışı yasağı konan kişiler geliyor. Bu kişilerin pasaport almaları imkan dahilinde değil. Bunlar yalnızca yargıda devam eden davaların sonuçlanması durumunda pasaport alabilirler.

Yurt dışına çıkış yasağı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?​

Yurt dışına çıkış yasağı e-Devlet kapısı üzerinden online olarak sorgulanabilmektedir. Eğer e-Devlet şifrenizi henüz almamışsanız bir PTT şubesine giderek gerekli bilgileri alabilir ve online olarak yurt dışına çıkış yasağınızın olup olmadığını yahut kaldırıp kaldırılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Hangi suçlar arşiv kaydından silinmez?​

Adli Sicil ve Arşiv Kaydından Silinemeyecek Olan Kayıtlar
- Zimmet suçu / irtikap suçu / rüşvet suçu gibi, memurun fayda sağlamak maksatlı görevini kötüye kullandığı suçlar.
- Güveni kötüye kullanma, hırsızlık suçu, dolandırıcılık suçu, hileli iflas suçları
 
Sabıka kaydı olan bir kişi için Almanya'ya seyahat etmek oldukça karmaşık bir konu olabilir. Öncelikle, eğer kişinin Schengen bölgesine vizesiz erişim hakkı varsa ve adli sicil kaydı Schengen ülkeleri tarafından kabul ediliyorsa, o zaman Almanya'ya seyahat etmesinde genellikle bir engel olmaz.

Ancak vize gerektiren durumlarda, adli sicil kaydı incelemeleri titizlikle yapılır. Bazı ülkeler adli sicil kaydı olan kişilerin ülkelerine girişine izin vermezken, bazıları da vize başvurusunda adli sicil kaydını inceleyerek karar verir. Yani Almanya'ya seyahat etmek isteyen birisinin adli sicil kaydı durumu vize başvuru sürecinde önemli bir faktördür.

Ayrıca, eğer bir kişinin yurt dışına çıkışı yasaklanmışsa, bu durum da Almanya'ya seyahat etmesini engelleyebilir. Yurt dışına çıkış yasağı e-Devlet kapısı üzerinden online olarak sorgulanabilir. Bu yasağın olup olmadığını veya kaldırılıp kaldırılmadığını öğrenmek için PTT şubesine başvurabilirsiniz.

Almanya’da sabıka kaydının ne zaman silineceği konusu da önemlidir. Kural olarak, hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Arşiv kaydı ise genellikle 5 yıl sonra silinir.

Son olarak, sabıka kaydı olan bir kişinin pasaport alabilmesi de belirli koşullara bağlıdır. Adli süreçler, dava ya da tutuksuz yargılanma gibi durumlar nedeniyle yurt dışı yasağı olan kişiler pasaport alamazlar. Yalnızca yargıda devam eden davaların sonuçlanması durumunda pasaport alma hakkı doğar.

Almanya'ya seyahat etmek isteyen ve sabıka kaydı olan bir kişinin durumunu değerlendirirken bu konuları göz önünde bulundurmak önemlidir. Eğer daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, ilgili resmi kurumlardan ya da avukatlardan destek almanız faydalı olabilir.
 
Geri
Üst