AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sabanci Vakfi burs kac TL?

Editör

Yeni Üye

Sabancı Vakfı burs kaç TL?​

Sabancı Vakfı, 2021-2022 yılı burs tutarlarını aylık 900 TL olarak açıkladı. Sabancı Vakfı her yıl 1.500’e yakın öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Üniversiteye girişten mezuniyete kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreli nakit ödemeyi kapsıyor.

KYK bursu 12 ay mı?​

KYK bursu bir eğitim – öğretim yılında 12 kez veriliyor. Dolayısıyla KYK bursu yaz tatilinde hesaplara yatıyor.

Öğrenci bursu nasıl alınır?​

Öğrenci bursu nasıl alınır?
2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.

Sabancı bursu ne kadar 2021 2022?​

Burs programıyla 46 yıldır başarılı üniversite öğrencilerinin eğitimlerini destekleyen Sabancı Vakfı, 2020-2021 eğitim yılında da lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak. Sabancı Vakfı, 2020-2021 yılı burs tutarlarını aylık 780 TL olarak belirledi.

Aylık burs parası ne kadar?​

Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir.”

KYK burs kaç ay veriliyor?​

KYK burs kaç ay veriliyor?
Öğrencilere ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerinin yapılacağını bildiren Bakan Kasapoğlu, 2021 yılı kredi-burs miktarı olan 650 TL üzerinden üç aylık toplam 1950 TL ödeme yapılacağını ifade etti.

KYK burs 3 ay tatilde yatıyor mu?​

Evet. KYK bursu alan öğrenciler tüm eğitim dönemleri boyunca KYK bursu alırlar. Örneğin bir lisans öğrencisi 48 ay (4 yıl) boyunca KYK Bursu almaya devam eder. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına yatırılır.

KYK burs başvurusu herkese çıkar mı?​

KYK öğrenim kredisi başvuru yapan herkese çıkmaktadır.

Sabancı Vakfı 2021-2022 eğitim yılı için aylık 900 TL burs sağlamaktadır. Burs programı her yıl yaklaşık 1.500 öğrenciye destek olmaktadır. Sabancı Vakfı Bursları, üniversiteye girişten mezuniyete kadar devam eder ve Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay boyunca ödemeleri yapılır.

KYK bursu ise bir eğitim-öğretim yılı boyunca 12 kez verilir ve yaz tatilinde de ödemeler devam eder. Başvurular genellikle internet üzerinden yapılır ve başvuruların değerlendirmesinin ardından öğrencilere dönüş yapılır. KYK başvurusu sonucunda burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler, E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylamaları gerekmektedir.

Sabancı Vakfı'nın 2020-2021 yılı burs tutarı aylık 780 TL iken, 2021-2022 yılı için 900 TL olarak belirlenmiştir. Lisans programı için aylık 750 TL olan burs, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası programları için farklı tutarlarda artış göstermektedir.

KYK bursu ise öğrencilere Ekim, Kasım ve Aralık aylarında olmak üzere 3 ay süreyle ödeme yapmaktadır. Bakan Kasapoğlu'nun ifadesine göre, 2021 yılında 650 TL olan kredi-burs miktarı üzerinden toplamda 1950 TL ödeme yapılacaktır.

KYK bursu her öğrenciye çıkar ve öğrenim kredisi başvurusu yapan herkesin değerlendirmeye alınması sağlanmaktadır.

Geri